Vasárnap fuss a jövődért!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Vasárnap fuss a jövődért!

A hazánk 2004. május 1-jei uniós csatlakozásának emlékére rendezett 15 kilométeres Európa-napi futóversenyre idén 4000 résztvevőt várnak. A Szabadság térről induló ? és Budapest emblematikus épületeit érintő útvonalon elhaladó ? versenyt váltóban is lehet teljesíteni.

Az ingyenes rendezvényen nem csak futni lehet. Bármely korosztályú és érdeklődési körű látogató megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást: lesz bábjáték, mesesátor, ugrálóvár, zenél az Iszkiri gyerekzenekar, délután az Elefánt zenekar ad koncertet. Fellép Varró Dani és Radványi Balázs, énekel Szeder, valamint Bérczesi Róbert. Az Európa-nap visszatérő előadója a Péterfy Bori & Love Band, esti koncertjükkel zárul a programsorozat.

A fesztiválozók között olyan ismert személyiségek is megjelennek, mint Szabados Ági, az RTL Klub Híradójának egyik közkedvelt műsorvezetője. Az eseményre idén is kilátogat Fenyvesi Zoli (alias Wheelchairguy), a Tilla által rendezett Tiszta szívvel című film főszereplője. Zoli elmondta:

Nagyon szeretem az ilyen családias, közösségi hangulatú eseményeket, mint az Európa-nap, mert közelebb hozzák az embereket egymáshoz. Több olyan ismerősöm van, akiket valamelyik Európa-napon ismertem meg, és azóta is jóban vagyunk.

A változatos műsorfolyamon és programokon kívül a szervezők a tájékoztatásról is gondoskodnak. A fesztivál információs standjain az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak a különböző EU-s intézményekről és szervezetekről, azok működéséről, illetve a május 26-án esedékes EP-választásról.

Az esemény üzeneteiről Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője így nyilatkozott:

Idén ünnepeljük Magyarország EU-tagságának 15. évfordulóját. 15 éve vagyunk tagjai ennek a közösségnek, amelyben közösen döntünk arról, milyen Európában akarunk élni. Immár 15 éve élvezzük mi magyarok is a szabad utazás vagy éppen a külföldi tanulás lehetőségeit. Az egységes piacnak köszönhetően bekapcsolódtunk Európa gazdasági és kulturális vérkeringésébe, és mindannyian látjuk, mi minden épült fel, újult meg Magyarországon az uniós támogatásoknak köszönhetően az elmúlt időszakban.

Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője, az Európa-napi ünnepség kapcsán hangsúlyozta: ?Hazánk 2004. május 1-jén lépett be az Európai Unióba, és vált annak teljes jogú tagjává. Az immár hagyományos Európa-napi futással és rendezvénnyel szeretnénk közelebb hozni, megfoghatóvá tenni az állampolgárok számára az ?uniót?. Az Európa-nap általános célja, hogy az uniós intézményeket és szervezeteket bemutató információs standok és kvízjátékok segítségével naprakész információkat biztosítson az unió működéséről. Kiemelt célja idén ugyanakkor, hogy a május 26-án esedékes európai uniós választásokról tájékoztasson mindenkit. És persze nem elhanyagolandó az sem, hogy mindannyian jól érezzük magunkat, és együtt ünnepeljük tagságunk 15. szülinapját?.

További információ az Európa-napról az ezen linken érhető el.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ezekben az órákban választja meg a Magyar Tudományos Akadémia új elnökét, kérdés, az új vezetőnek milyen lapot oszt a kormány
2020-07-07 06:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A volt bolíviai elnök ellen ismét elfogató parancsot adtak ki
2020-07-07 06:27:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
?Nehéz megtalálni azt a pillanatot, amikor, azt kell mondani, most aztán nincs tovább? - mondta Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára a honi egészségügy állapotáról, amikor a járvány tapasztalatairól és orvosi bérharc esélyeiről beszélgettünk
2020-07-07 06:20:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A tankönyvek beszerzésében is zavart okozott az új Nemzeti alaptanterv őszi bevezetése
2020-07-07 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kedden északnyugat, nyugat felől határozottan csökken a felhőzet
2020-07-07 05:43:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Idén márciusban Steve H.McFly (@OnLeaks) szivárogtató már közzétette a Galaxy M41 okostelefon e
2020-07-07 05:40:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez