A határait feszegeti, úgyhogy távozik a DVTK-tól a magyar válogatott hokikapus

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A határait feszegeti, úgyhogy távozik a DVTK-tól a magyar válogatott hokikapus

A magyar jégkorong-válogatott és a DVTK kapusa, Vay Ádám úgy döntött, hogy elhagyja a diósgyőri csapatot, írja a dvtk.eu. A klubhonlapnak nyilatkozva elmondta, köszöni a szurkolók biztatását és azt, hogy a csapattársak hamar befogadták, de most új kihívások elé néz.

A karrierem szempontjából fontos volt, hogy újra tétmérkőzéseken védhettem egy erős ligában, úgy érzem, hogy megháláltam a bizalmat. A bajnokság végeztével úgy döntöttem, hogy egy még nagyobb kihívás elé állítom magam. Folyamatosan próbálom feszegetni a határaimat, hiszen az a célom, hogy fejlődjek és jobb játékos legyek

– mondta a 25 éves kapus.

Vay szezon közben, októberben érkezett a szlovák élvonalban szereplő DVTK-hoz, ahol az alapszakaszban 32 meccsen közel 95 százalékkal védett, ami a legjobb mutató volt a sokat foglalkoztatott hálóőrök között ? és összesítésben is csak egy hálóőr előzte meg, de Matej Kristín csak 14 mérkőzésen lépett jégre.

Vay Ádám Szlovákiában, Fehérváron, a Budapest Starsnál és Észak-Amerikában is védett, majd 2015-16-ban a Debrecenben robbant be igazán, akkor sikerült beverekednie magát az elitvébén szereplő válogatottba is, ahol olyabn teljesítményt nyújtott, hogy szerződést adott neki az NHL-es Minnesota Wild. Bár a világ legerősebb bajnokságában nem védett, a farmligákban lenyomott két szezont, majd kazahsztánba szerződött, de ott nem lépett jégre tétmeccsen. így kötött ki végül a DVTK-nál.

Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
A VMSZ Rupert mentőhajója ? amely éppen egy egészségügyi mentési helyzetből érkezett a helyszínre ? állította az alaphelyzetbe a sportjárművet
2020-07-04 15:06:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Jürgen Klopp kaparinthatja meg a Bayern München labdarúgóját
2020-07-04 14:58:13 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
További 13 személyt tiltottak el különböző időtartamra a mérkőzések manipulálása miatt
2020-07-04 14:46:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez