Semjén avatta fel az állatokat védő szent szobrát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Semjén avatta fel az állatokat védő szent szobrát

Szent Ferencnek állítottak szobrot Csopakon. Az avatáson, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy a szent egykori üzenete máig érvényes: a teremtés egy kert, az ember küldetése pedig az, hogy ezt gondozza – jelentette az MTI.

Assisi Szent Ferenc a természetvédelem megalapítója volt a középkorban. Ereje abban állt, hogy harmóniában volt önmagával, a természettel és Istennel. A természetvédelem teremtésvédelem is, a természetben mindenkinek megvan a saját helye.

A rendszerben szereplőket a nekik kijáró méltósággal kell kezelni – tette hozzá Semjén Zsolt.

A svédek még mindig nyomoznak Semjén vadászata ügyébenPedig már majdnem egy év eltelt.

Arról is beszélt, hogy a természet rendje utal a természetfelettire, ezért a természetet sem kizsákmányolni, sem elhanyagolni nem szabad. A politikus a Facebbok-oldalán egy videót is megosztott az eseményről. Azt írta, a kereszténydemokraták elkötelezettek a természetvédelem felé, de ezt mindig a teremtett világgal és az emberi kultúrával összefüggésben szemlélik.

Azt is tudatta, hogy szerinte

Szent Ferenc nem egy hippi volt, hanem a keresztény hagyomány hiteles képviselője. A természetvédelem nem ideológia, hanem a teremtett világra és az emberre irányul. Szoboravatás Csopakon!

Assisi Szent Ferenc egyébként az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje, a ferences rend megalapítója; akiről már életében legendák születtek. A 2013-ban pápává választott Jorge Mario Bergoglio bíboros az ő tiszteletére vette fel a Ferenc nevet.

Kiemelt kép: Facebook/Semjén Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Két napja dolgozik a robbanás sújtotta Bejrútban egy magyar orvoscsoport
2020-08-09 18:07:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nagy utat tettek meg a romák az üldöztetéstől és a rabszolgaságtól odáig, hogy elismert szakemberek, értelmiségiek, politikusok, orvosok és írók legyenek, az előítéleteket mégsem sikerült legyőzniük
2020-08-09 18:02:23 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez