Megvan, hogy mikor kerülhet boltokba a PlayStation 5

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megvan, hogy mikor kerülhet boltokba a PlayStation 5

Mióta a Sony hivatalosan is megosztott információkat a következő, egyelőre hivatalos név nélküli játékkonzoljáról (ami jó eséllyel a PS5 lesz), azóta az elemzők is bátran beszélnek arról, hogy az üzleti eredményeket figyelembe véve mikor várható az új gép megjelenése. A videojáték iparban jártas japán Hideki Yasuda legújabb elemzésében például arról ír, hogy a PS5 2020 novemberében fog a boltokba kerülni, méghozzá 500 dollárért (kb. 140 000 Ft), és 2022-ig 21 milliót fognak értékesíteni belőle.

Tényleg brutálisan erős gép lesz a PlayStation 5Az egyelőre hivatalos névvel még nem rendelkező következő generációs konzol egyik vezető fejlesztője megerősített néhány korábban kiszivárgott részletet.

A PS5-ről először februárban láttak napvilágot komolyabb pletykák, amik alapján úgy tűnt, hogy a konzol egy elképesztően brutális gép lesz: 8 magos, 16 szálon működő, 3,2 GHz-es órajellel dolgozó AMD Zen2 processzorral, egy szintén AMD-s, 14,2 teraflop számítási kapacitású NAVI grafikus processzorral, amit 20 GDDR6 GB RAM egészít majd ki ? utóbbit ráadásul csak a játékok használhatják, az operációs rendszernek külön lesz 4 GB DDR4 RAM.

Mindez korábban még csak szimpla pletykának számított,

a Wireden viszont megjelent egy cikk, amiben a konzol egyik tervezője, Mark Cerny beszélt a készülő gépről. A megerősített információk pedig igencsak komoly párhuzamot mutatnak a fentebb felsorolt specifikációkkal, ami arra utal, hogy korábban tényleg a PlayStation 5 részletei szivárogtak ki.

Cerny a magazinnak elmondta, hogy az új gép tényleg egy nyolc magos, hét nanométeres gyártástechnológiával készült AMD Ryzen Zen 2 processzorral kerül majd forgalomba, amit egy szintén AMD-s Navi grafikus processzor fog kiegészíteni. A hardvermérnök állítása szerint a gép képes lesz a ray tracing technológia kezelésére, és a 8K-s tartalmak megjelenítésére is.

Ami újdonság a korábban napvilágott látott állítólagos részletekhez képest, hogy a PlayStation 5-be már nem hagyományos merevlemez kerül, hanem egy SSD, és az AMD processzora támogatni fogja a 3D hangzást is, ami mindenképpen hatalmas fejlődés a Sony korábbi gépeihez képest. Akárcsak a grafikus hardver, ami minden korábbinál nagyobb előrelépés lesz két egymás követő PlayStation-konzol között.

Birkás Péter korábbi cikkei Megvan, hogy mikor kerülhet boltokba a PlayStation 5Napok kérdése, és indulhat itthon az Apple PayEzekre a Huawei telefonokra érkezik meg először az új Android
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Huawei főleg fiatalokat célzó Honor almárkája a lehető legrosszabb időpontban, nem sokkal a kínai gyártót sújtó intézkedések bejelentése után mutatta be legújabb csúcstelefonját, amiről nem lehetett tudni, hogy kapható lesz-e Magyarországon
2019-06-25 17:25:33 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
George Bryan ?Beau? Brummell fiatalon a XIX. századi London egyik legbefolyásosabb férfiújaként élte
2019-06-25 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A LG Electronics (LG) friss, reprezentatív, országos kutatása azt mérte fel, hogy mivel, milyen gyakorisággal és milyen eszközökön játszanak a magyar core gamerek ? vagyis azok, akik gyakran és sokféle játékkal szórakoznak, de nem erről szól az életük, azaz nem hardcore gamerek ?, valamint az átlagos internetezők
2019-06-25 16:47:08 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
De akár energiatermelő falu is építhető a Koeb modul elemeiből
2019-06-25 16:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több távcső segítségével fedezték fel dél-koreai csillagászok azt a 160 méter átmérőjű kisbolygót, ami a szakértők szerint potenciálisan veszélyes aszteroidának számít
2019-06-25 16:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Két olyan hely is van az országban, ahol többek szerint hazánk középpontja helyezkedik el
2019-06-25 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez