Ezzel a Bluetooth hangszóróval simán valódi sztereó élmény varázsolható a szobába

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Tronsmart T6-ot is ki tudtuk próbálni, bár akkor még Eivotor/Enusic Soundcup néven futott. A Tronsmart T6 Plus ennek az utódja: egy picit lett nagyobb, felszerelve egy csomó extrával, úgyhogy inkább generációváltásról van szó, mintsem kozmetikázásról.

Tesztalanyunk tudja például a True Wireless Stereót (TWS), aminek a lényege, hogy két azonos eszköz képes összekapcsolódni és két különböző helyről sugározni felénk a zenét, valódi sztereó élményt biztosítva a felhasználóknak. A hangszóró ráadásul a csatlakozók terén sem okoz csalódást, megtalálunk itt mindent, amire szükségünk lehet:

Type-C: itt töltjük a hangfalat USB-A: pendrive-ot fogad és power bankként is funkcionál AUX: hangkimenet TF: micro SD kártyát fogad

Ami a felépítést illeti, a Tronsmart T6 Plus legalább olyan jó, mint amilyen a T6 volt: maradt a szőttes front rész ? ami az IPX6 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak ?, de a kezelőszervek ?hátra? kerültek, már amennyiben egy henger formánál lehet ilyesmiről beszélni. A Tronsmart feliratos tárcsa viszont maradt felül, nyomásra elindítja/megállítja a lejátszást, tekerve pedig állítható a hangerő. Egyben állapotjelzőként is szolgál: ha villog, forrást keres, ha pedig folyamatosan világít, akkor képes a lejátszásra.

Fotó: RendeljKínait Tesztüzem

Ahogy említettük, a kezelőszervek hátul vannak, egy visszajelző LED-del egyetemben. Ebből három gomb egyértelmű: ki-és bekapcsoló és a két előre-hátra lapozó gomb, előbbi nyolc másodpercig nyomva tartva reseteli a készüléket. A TWS gombbal pedig két eszköz párosítható, ezt kell nyomnunk mindössze két másodpercig, és a két T6 Plus összekapcsolódik. Sárga villogást kapunk, mikor keresik egymást, és folyamatosan sárga fényt, ha felépült a kapcsolat.

Fotó: RendeljKínait

Az M gombbal a bemenetek között váltogathatunk, az EQ-val pedig a vocal/3D bass/deep bass hangszínek között lépkedhetünk. Mi azt javasolnánk, hogy a hangszóró maradjon vocalon, mert a másik két basszuskiemelés tényleg durva, még a klasszikus zenékből is D&B csinál, és alapvetően nem ez a cél.

A hangsugárzók a gombokkal ellentétes oldalon helyezkednek el, a basszus membrán pedig ezek alatt, így zenehallgatáskor érdemes magunk felé fordítani a hangfala(ka)t. A mély hangokért felelős membránok magasabbra kerültek, mint a sima Tronsmart T6 estében, így több levegő fér alá, emiatt szebben is vezérli ki ezt a tartományt, nem puffog annyira, mint az előd. Próbáljátok ki a Royal Deluxe I?m a wanted Man című számával, ott elég sok a dob és jól tetten érhető a fejlődés.

Próbáltunk magas hangokra kihegyezett számokat is, hogy jól kijöjjön a vocal beállítás, de még itt is azt éreztük, hogy a basszus felé tolódik el a hangszín. Ez egyébként nem feltétlenül baj, lévén a pop kultúra megjelenése óta a zenék 80%-a alapból ilyen, aki pedig klasszikus zenét akar hallgatni, inkább nyúl a bakelit lemezhez és a lemezjátszóhoz, mint a Tronsmart T6 Plushoz. Ami üdvözítő, hogy  hangerős felcsavarva sem romlik jelentősen a zenei élmény, pedig ezzel a teljesítménnyel már a szomszédokat simán meg lehet zavarni. Hallgattunk rajta podcasteket is, ahol a középtartományon túl nem sok minden más szól, lévén emberek beszélgetnek egymással, de ez is tisztán és érthetően csendül fel.

Fotó: RendeljKínait

TWS módban a ?master? vezérli a ?slave? eszközt, vagyis az equalizer és a hangerő szabályzó gombok mindkét hangfalra kihatnak. A lehalkítás meglepően gyorsan történik a tekerővel, ami jól jön, mikor betoljuk az adathordozót és hirtelen ordítani kezdenek az eszközök, mert előtte nagy hangerőn felejtettük őket. A zenehallgatásra egy feltöltéssel durván 15 óra áll rendelkezésünkre, ebből is látszik mennyire takarékos a BT 5.0 átvitel. Egyetlen hibát találtunk, amit érdemes megemlíteni: Windows-os környezetben a YouTube videók alatt csúszik a hang, ami elég zavaró tud lenni.

Kipróbáltuk továbbá a hangvezérlést is: ha három másodpercig nyomjuk a nagy felső gombot, akkor utasításokat adhatunk angolul. A play next songra például lapoz egyet a számaink között, a Who is Barack Obama? kérdésre pedig rövid összefoglalást kapunk az USA volt elnökéről. Ez a szint még nem a Google vagy az Amazon virtuális asszisztensének szintje, de ha valaki szeret ilyesmivel szórakozni, annak nyilván tetszeni fog, hogy ilyet is tud a készülék.

Összegzés

A Tronsmart T6 Plus mind tudásban, mind teljesítményben szintet lépett. Az elődöt is szerettük, az új pedig szebben és erősebben szól, plusz összekapcsolható egy másik modellel, hogy valós sztereó hangzást kapjunk. Ezen felül power bankként és kihangosítóként is használható, ellenáll a folyadékoknak és elzenél 15 órát. A hangkép még mindig basszus orientált, de nem torzít és nem is nagyon puffog,

és már ez a kütyü is BT 5.0 szabványt használ.

A basszus ugyan mindig dominálni fog, de ha ezen túllendülünk, akkor számtalan csomagban megvehetjük a T6 Plust. Nekünk a hangszóró kemény tok 32 GB-os micro USB kártya a legszimpatikusabb 24 600 Ft-ért, de emellett is akadnak még jó ajánlatok. Ha csak a hangszórót kérjük, akkor 23 400 Ft-ot kell fizetni, de a legjobb, ha memóriakártyás csomaggal kombináljuk a két hangszórót, ekkor ugyanis 48 000 forintért kapunk egy egészen remek pakkot. Érdemes ugyanakkor a T6P10OFF kuponkóddal is próbálkozni, ugyanis 40 db erejéig csak 20 000 Ft-ba kerül a termék.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Rendelj Kínait korábbi cikkei Ezzel a Bluetooth hangszóróval simán valódi sztereó élmény varázsolható a szobábaíme 5 mobil, ha olcsóbb, de megbízható okostelefont keresA Xiaomi új telefonja brutálisan erős, és százezerrel olcsóbb, mint a Huawei és a Samsung csúcsmobiljai
folytatás

Legkedveltebb hírek
Boltos utcák Láng Téka, Pozsonyi Pagony, Pöti – mind mind olyan üzletek, amik évek, sőt, némelyik évtizedek óta szerves részét alkotják a Pozsonyi úton élők életének
2020-10-31 02:34:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Gormley megpróbál megtalálni egy korábbi ügynököt, mert úgy véli, hogy veszélyt jelenthet Frank biztonságára, Erin újra vizsgál egy korábbi lezárt ügyet
2020-10-31 01:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Hallhuber tanyán ismét zajlik az élet. Katrin-nál beindul a szülés, azonban az orvos nem tud id
2020-10-31 01:14:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Tények plusz 2020. október 30., pénteki ...
2020-10-31 00:35:46 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szandi, Sub Bass Monster és Beyonce is színpadra lép hétvégén a Sztárban sztár színpadán, - persze csak a versenyzők formálják majd meg
2020-10-31 00:35:14 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Már lassan 12 éve, hogy meghalt, de testvére még most is zokogva beszélt stábunknak Flipper Öcsiről
2020-10-31 00:34:47 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez