Hagyja kikötni az életveszélyben lévő menekülteket Salvini

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hagyja kikötni az életveszélyben lévő menekülteket Salvini

Matteo Salvini kijelentette, ?célom a migránsok elindulásának megállítása, de senkinek nem akarom a halálát?. Hangsúlyozta, a haditengerészettől értesült, hogy a migránscsoport életveszélyes helyzetbe került, így engedélyezte partraszállásukat.

Az olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője hangsúlyozta, hogy

az utóbbi egy év alatt 92 százalékkal csökkent az olaszországi partokra érkezők száma, és ezzel életeket és pénzt is mentettünk.

Azoknak válaszolva, akik szerint Matteo Salvini az olaszországi kikötők lezárásával a migránsok gyilkosa, a belügyminiszter kijelentette, hogy szerinte azoknak a kezéhez tapad vér, akik korábban hagyták, hogy a migránsok elinduljanak és meghaljanak a tengeren. Megjegyezte, az olasz baloldal azért támogatta a migrációt, mivel rabszolgákra volt szüksége, és új választókra. Matteo Salvini hozzátette, amíg ő az olasz belügyminiszter, a kikötők zárva maradnak.

A 63 iraki kurd Törökországból kelt útra egy vitorláshajóval, a csoportban 10 nő és 19 gyerek is van. Vasárnap hajnalban olasz vizeken viharba keveredtek, az olasz haditengerészet egyik hajója sietett segítségükre, átvette őket fedélzetére, majd a dél-olaszországi Crotone kikötőjébe szállította az embereket. Jelenleg a közeli Isola Capo Rizzuto regisztrációs központjában folyik az azonosításuk.

Az olasz haditengerészet egy másik hajója korábban 36 személyt mentett meg líbiai vizeken, és szombaton egy szicíliai kikötőben tette partra őket. Ezt Matteo Salvini nem engedélyezte, arra hivatkozva, hogy a mentési művelet líbiai vizeken történt, a védelmi miniszter Elisabetta Trenta, a másik olasz kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa azonban megnyitotta az olasz kikötőt a hadihajón szállított csoport előtt. Matteo Salvini pénteken jelentette be, hogy újabb 12 intézkedéssel kívánja szigorítani a nevével fémjelzett, tavaly decemberben bevezetett migrációs-nemzetbiztonsági csomagot. A javaslatok közt szerepel az Olaszországba migránsokat szállító civil hajók megbírságolása, a szállított személyek száma szerint fejenként 5 ezer euróig terjedő összeggel, valamint a hajózási engedély bevonása. Matteo Salvini nemzetbiztonsági okokból a belügyminiszter hatáskörébe vonná át az olasz felségvizek ellenőrzését is. Felvetette az illegális bevándorlás elősegítésével gyanúsított civil szervezetek előzetes hatósági megfigyelését is.

A belügyminiszter javaslatait az olasz kormány az európai parlamenti választások után vitatja meg. Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője “elégtelennek” nevezte Salvini javaslatait, hangsúlyozva, hogy a belügyminiszter a migráció leállítása közben megfeledkezett az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók eltávolításáról.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Pumped Gabo a szponzorruháiban feszítve ajánlgatja az egyik üzlet termékeit, de nem biztos, hogy jó ötlet volt vele reklámozni
2020-08-12 20:35:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
86 éves korában elhunyt Kulcsár Gergely olimpiai ezüstérmes gerelyhajítónk, írta szerdán a Magyar Atlétikai Szövetség
2020-08-12 20:28:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem jönnek az ígért állami pénzek, le kellett zárni a szentendrei belváros egy részét Másodszor is felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből Az alpolgármester saját zsebre eladta a telket, Badacsonyban kitört a belháború Amerikai jövőjét választotta alelnökjelöltnek Joe Biden Áramkimaradások keserítik négy város lakóinak életét, hiába panaszkodtak eddig az Elműnél Soros György: Orbán Viktor is az EU ellensége Mérő László: Úgy döntöttünk, hogy elhisszük a történetet a vírusról Éles lőszerrel lőttek a tüntetőkre a rendőrök Bresztben A nagymamát bevitték a kórházba, aztán elfelejtettek neki inni és enni adni Negyven éve még Gül baba türbéje köré álmodták meg a fővárosi bulinegyedet Több mint tízmilliárdba kerül az állami médiának Forma-1-et közvetíteni Kiemelt kép: a Kárpát-medence Aratókoszorúja a Szent István-bazilikában
2020-08-12 20:08:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Horváth Gréta néhány napja a szülőfalujába utazott, Kácsra, hogy meglátogassa a nagymamáját és nagyon élvezi a falusi életet
2020-08-12 19:59:39 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Videóüzenetben köszöntötte közösségi oldalán az ifjúságot Novák Katalin a fiatalok nemzetközi világnapján
2020-08-12 19:58:49 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje több hónapon át küzdött politikai karrierjének egyik legfontosabb döntésével: kit válasszon maga mellé alelnökjelöltnek? Barack Obama egykori alelnöke a saját példájából is tudja, milyen lényeges kérdés ez, és az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint tizenegy jelöltet vizsgált meg alaposan, akikről egy dolgot lehetett csak biztosan tudni: mind nők
2020-08-12 19:57:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez