Családi látogatás Szegeden, avagy mindenkinek akad valami

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Családi látogatás Szegeden, avagy mindenkinek akad valami
Városi felfedezések

Ha családostól utazunk Szegedre, érdemes időt hagyni a város felfedezésére, az ugyanis tele van parkokkal, sétányokkal, no meg, persze, ott van az a nem elhanyagolható apróság is, amit Tisza-partnak hívnak. A jó hír az, hogy a város felfedezését Szegeden egész sokféleképpen meg lehet oldani: örökmozgó családoknak ott a séta, és a biciklis közlekedés is biztonságos és élvezetes, de annak is megvan a hangulata, ha körbe villamosozzuk a várost ? a gyerekek ez utóbbiakat például egészen biztosan imádni fogják. Most, ahogy a tavaszból a nyárba fordulunk, alapfelszereltség mindehhez a szinte bármelyik sarkon fellelhető fagyi.

Fotó: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Vadaspark

Míg a városnézést afféle összekötő tevékenységként is lehet űzni, a vadasparkozás nem ilyen: erre a programra igenis rá kell áldozni legalább fél napot, de inkább egy egészet, gyerek-vérmérséklettől függően. Már csak a méret miatt is: a szegedi ugyanis az ország legnagyobb vadasparkja, több mint kétszer akkora, mint a Fővárosi Állatkert, több mint negyven hektáros területe ráadásul hatalmas természetes erdőben húzódik meg, ezt az óriási helyet már csak körbe gyalogolni is szép kis testmozgás. De természetesen nem egyszerű erdei sétára érdemes ide jönni: a Szegedi Vadaspark a ritka állatok egyik legfontosabb hazai központja, és a nemzetközi fajmegmentési programok legfőbb magyar segítője. Magyarán igazi ismeretterjesztő kirándulás is ellátogatni ide, az olyan szokásos élmények mellett, mint a fenséges nagymacskák vizitje, vagy a fergetegesen szórakoztató majmok és emberszabásúak megfigyelése, olyan különleges kalandokban is részt vehetnek a gyerekek, mint, mondjuk, megtudni, milyen érzés megérinteni egy tatut.

Be a vízbe

Itt a május, és vele a strandszezon ? bár Szegeden egyébként pont nem kell megvárni ezt, hiszen több szegedi fürdőben éppenséggel egész évben lehet ázni a gyógy- és termálvizekben, vagy épp az adrenalinban, mondjuk, egy csúszda segítségével. De azért a strandszezonban lehet igazán kiélvezni a vizes szórakozást, hiszen az igazi strandélményhez mégis csak hozzá tartozik a szabad levegő, a pázsit meg a forró kő érintése a talpunkon, a fagyi-és naptejillattól megrészegült méhecskék, no meg a napsütés.

Fotó: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Szegeden féltucat strand és fürdő üzemel, bármelyikben el lehet tölteni egy egész napot gond nélkül, ismét csak vérmérséklettől függően válasszuk a kisebb, nyugisabb, vagy a nagyobb, patinás, esetleg zajosabb, gyerekzsivajtól hangos helyeket.

Szponzorált tartalom

A cikk a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Esélye sem volt Carlo Ancelotti együttesének. 
2020-07-12 15:22:44 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A budapesti főpolgármester ismét jelezte, hogy nem méretné meg magát az előválasztáson
2020-07-12 14:49:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több emberi mulasztás együtt vezetett a 176 ember halálával járó katasztrófához
2020-07-12 14:13:01 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez