Családi látogatás Szegeden, avagy mindenkinek akad valami

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Családi látogatás Szegeden, avagy mindenkinek akad valami
Városi felfedezések

Ha családostól utazunk Szegedre, érdemes időt hagyni a város felfedezésére, az ugyanis tele van parkokkal, sétányokkal, no meg, persze, ott van az a nem elhanyagolható apróság is, amit Tisza-partnak hívnak. A jó hír az, hogy a város felfedezését Szegeden egész sokféleképpen meg lehet oldani: örökmozgó családoknak ott a séta, és a biciklis közlekedés is biztonságos és élvezetes, de annak is megvan a hangulata, ha körbe villamosozzuk a várost ? a gyerekek ez utóbbiakat például egészen biztosan imádni fogják. Most, ahogy a tavaszból a nyárba fordulunk, alapfelszereltség mindehhez a szinte bármelyik sarkon fellelhető fagyi.

Fotó: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. Vadaspark

Míg a városnézést afféle összekötő tevékenységként is lehet űzni, a vadasparkozás nem ilyen: erre a programra igenis rá kell áldozni legalább fél napot, de inkább egy egészet, gyerek-vérmérséklettől függően. Már csak a méret miatt is: a szegedi ugyanis az ország legnagyobb vadasparkja, több mint kétszer akkora, mint a Fővárosi Állatkert, több mint negyven hektáros területe ráadásul hatalmas természetes erdőben húzódik meg, ezt az óriási helyet már csak körbe gyalogolni is szép kis testmozgás. De természetesen nem egyszerű erdei sétára érdemes ide jönni: a Szegedi Vadaspark a ritka állatok egyik legfontosabb hazai központja, és a nemzetközi fajmegmentési programok legfőbb magyar segítője. Magyarán igazi ismeretterjesztő kirándulás is ellátogatni ide, az olyan szokásos élmények mellett, mint a fenséges nagymacskák vizitje, vagy a fergetegesen szórakoztató majmok és emberszabásúak megfigyelése, olyan különleges kalandokban is részt vehetnek a gyerekek, mint, mondjuk, megtudni, milyen érzés megérinteni egy tatut.

Be a vízbe

Itt a május, és vele a strandszezon ? bár Szegeden egyébként pont nem kell megvárni ezt, hiszen több szegedi fürdőben éppenséggel egész évben lehet ázni a gyógy- és termálvizekben, vagy épp az adrenalinban, mondjuk, egy csúszda segítségével. De azért a strandszezonban lehet igazán kiélvezni a vizes szórakozást, hiszen az igazi strandélményhez mégis csak hozzá tartozik a szabad levegő, a pázsit meg a forró kő érintése a talpunkon, a fagyi-és naptejillattól megrészegült méhecskék, no meg a napsütés.

Fotó: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Szegeden féltucat strand és fürdő üzemel, bármelyikben el lehet tölteni egy egész napot gond nélkül, ismét csak vérmérséklettől függően válasszuk a kisebb, nyugisabb, vagy a nagyobb, patinás, esetleg zajosabb, gyerekzsivajtól hangos helyeket.

Szponzorált tartalom

A cikk a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A tóparti településeket szidják a fürdőzők, amiért a szezonban újítják fel a partokat, holott a turisztikai ügynökség kötötte meg késve a szerződéseket
2019-06-20 18:04:11 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Egy csekket is kiakasztott a villája kerítésére.
2019-06-20 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Van az úgy, hogy az ember hoz egy döntést, aztán rádöbben, hogy ez még igencsak kevés a jó kivitelezéshez
2019-06-20 17:34:25 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A rákkeltő anyagokat tavaly ősszel vitték el a pincéből
2019-06-20 17:34:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A gazdasági bizottság csekély ellenzéki érdeklődés mellett hallgatta meg a kabinetminisztert
2019-06-20 17:33:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Budapest Airport MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tervezett nyolc hét leforgása alatt készültek el az 1,3 milliárd forintba kerülő felújítással
2019-06-20 17:32:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez