Megbízhatónak hitt házigazda filmezte titokban a vendégeit Airbnb-jében

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megbízhatónak hitt házigazda filmezte titokban a vendégeit Airbnb-jében

Úgy tűnik, egyre gyakoribb eset, hogy az Airbnb-tulajdonosok videókat készítenek a vendégeikről, méghozzá azok tudta nélkül. Nemrég számoltunk be egy-két ilyen botrányos esetről, és már érkezik is a következő, ami annyiban komolyabb, hogy ezúttal egy szuperhosztról van szó, akinek a hivatalos meghatározása az Airbnb szerint az, hogy kifejezetten megbízható, amivel ?példát mutast a többi hosztnak?, és hogy ?rendkívüli élményeket nyújt a vendégeinek?. A rendkívüli élmények kétségkívül illenek erre a helyzetre is, a házigazda ugyanis azok tudta kívül filmezte le a vendégeit Kínában.

Rejtett kamerákat találtak több Airbnb otthonbanEgyre több a visszaélés, a platform kezelői egyelőre nem túl hatékonyak.

Az eset Csingtao városában, Santung tartományban történt, ahol a kamerát felfedező vendég három éjszakát töltött volna. A Mashable szerint a Yunfei néven futó nő internetbiztonsági cégnél dolgozik, ezért érthető, hogy amikor belépett a lakásba, gyanússá váltak számára a szobákba felszerelt mozgásérzékelők. Rövid kutakodás után felfedezte, hogy a routerben egy memóriakártyás kamerát rejtettek el, amely a hálószobai ágyat vette.

Fotó: AFP

Yunfei értesítette a rendőrséget, így kiderült, hogy a szuperhoszt már március óta kamerázott az Airbnb-ben. Húsznapos letöltendő börtönbüntetést kapott, az Airbnb pedig leszedte a hirdetését a platformról, visszatérítette Yunfei pénzét, és elnézést kért az eset miatt.

A lakásmegosztó cég szabályzatában az áll, hogy a lakástulajdonosoknak joguk van kamerát szerelni a lakásba addig, amíg az nem a fürdőszobában, vagy egy olyan helyiségben van, ahol a vendégek alszanak, és amíg a vendégeknek van esélyük beleegyezni a helyzetbe.

Nyilvánvaló, hogy ezúttal nem ez volt a helyzet – ahogyan a korábbi, nyilvánosságra hozott esetekben sem. Nagyon nehéz viszont olyan megoldást találni a problémára, ami működhet is, szinte lehetetlen ugyanis központilag ellenőrizni, ki mit csinál a saját kiadásra váró lakásában.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A napi zsírfogyasztás visszaszorítása és a zöldségek, gyümölcsök bevitelének növelése csökkentheti a nőknél a mellrák okozta halálozás kockázatát - állapították meg amerikai kutatók
2019-05-20 00:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hónapok óta cikkezünk arról, hogy az Amerikai Egyesült államok igyekszik minden lehetséges módon ellehetetleníteni a Huaweit, és amennyiben a Reuters értesülései megfelelnek a valóságnak, akkor az USA ezúttal tényleg komoly csapást mért a vállalatra, ugyanis a legfrissebb rendelkezéseknek eleget téve a Google több fontos üzleti kapcsolatot is felfüggesztett a kínaiakkal
2019-05-19 22:23:09 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Felfüggeszti a Huawei szinte összes androidos jogosultságát a Google, értesült a Reuters
2019-05-19 21:45:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Őrültech eheti adásából sem hiányzohatnak azok a hírek, amikről a legtöbbet beszéltünk az elmúlt napokban
2019-05-19 21:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Ecosia a Google-éhez hasonló keresőmotor, ám egy fontos dologban eltér tőle
2019-05-19 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy érdekes és látványos funkció miatt ismét a Snapchatre irányul a világ és a közösségi médiát használók figyelme
2019-05-19 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez