Véresre vert térddel tekerte le az egyik favorit a Giro-szakaszt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Véresre vert térddel tekerte le az egyik favorit a Giro-szakaszt

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, összetettben változatlanul a szlovén Primoz Roglic áll az élen.

Kedden az Orbetello és Frascati között 235 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amelynek élbolya a hajrához közeledve kettészakadt egy tömeges bukás következtében. A balesetnek szenvedő alanya lett több favorit is, így a holland Tom Dumoulin, a 2017-es Giro győztese, aki vérző térddel folytatva jelentős, több mint négyperces hátránnyal kerekezett be a célba, ezzel pedig gyakorlatilag esélytelenné vált a végső sikerre.

#ICYMI A big crash caused the peloton to split within the final 10 km of stage 4 of ??@giroditalia. Crash caused by a ??@TeamINEOS rider. ??@tom_dumoulin seems to be one of the biggest victims. #Giro Giro102 (?@lequipe) pic.twitter.com/qtIWSeeJsa

? World Cycling Stats (@wcsbike) 2019. május 14.

Megúszta a veszélyes helyzetet ugyanakkor az összetettben élen álló, és pozícióját a jó finissel meg is őrző szlovén Primoz Roglic. A rózsaszín trikó viselője, aki hatodikként érkezett be, két másodperccel követte Carapazt, ugyanakkor a fő riválisokra 16 másodpercet rávert.

Végeredmény – Giro d’Italia, 4. szakasz, Orbetello-Frascati, 235 km:

1. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) 5:58:17 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto) azonos idővel
3. Diego Ulissi (olasz, UAE Team Emirates) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 16:19:20 óra
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 35 másodperc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 39 mp h.

Kiemelt kép: Luk BENIES / AFP

folytatás