Rétvári Bence rokonának 200 milliót érő pályázatából másoltak Móron

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rétvári Bence rokonának 200 milliót érő pályázatából másoltak Móron

Az európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát ország projekt célja a családbarát Magyarország megteremtése.

2018 nyarán az egykori kormánylap, az átkeresztelt Magyar Idők ezzel a frappáns megfogalmazással magyarázta el, hogy miért van szükség arra, hogy a kormány országszerte rengeteg Család és Karrierpont alapítását finanszírozza. Számuk a programra biztosított igen jelentős brüsszeli forrásnak köszönhetően 2018 végére 71-re emelkedett.

Családpontok létrehozására cégek és szervezetek pályázhattak elvileg önálló, nősegítő tematikájú projekttervekkel 200 millió forintos keretre az emberi erőforrás uniós alapból. A program központi honlapja szerint összesen 6,1 milliárd forintos volt a tervezett költség.

Az első nyertesek között volt a Nők Civilben Egyesület, amelyet Huczekné Rétvári Mónika vezetett. Huczekné Rétvári Bencének, az Emmi államtitkárának unokatestvére. A szervezete úgy kapcsolódott be a bőségesen finanszírozott programba, hogy addig főleg olyan szabadidős tevékenységek szervezését végezték, mint színházlátogatások, kirándulások, zenés mulatságok és bográcsozások.

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő szerint azonban Rétvári államtitkár nem az egyetlen fideszes politikus, akinek rokona vagy hozzátartozója menedzselheti az elnyert 200 millió elköltését.

A móri Családpontról fellelhető híradásokban Törőné Varga Mónika gimnáziumi tanárnő szerepel állandó főszervezőként. Ő Törő Gábor, a Fidesz móri országgyűlési képviselőjének felesége. A móri Családpont vezetőiről, munkatársairól egyébként nem sok információt tettek közzé. A tavaly nyári alapításkor kiadott közleményből annyi tudható meg, hogy a pályázatot Mór Város Önkormányzata és a Móri Borvidék Turisztikai Desztinációs Egyesület konzorciuma nyerte el ?Nő-Központ létrehozására?, valamint programok és képzések lebonyolítására.

A móri Családpont Facebook-oldala szerint eddig gyakorlatilag alig valami valósult meg a projektben ígért frenetikus eseményekből, a bejegyzések tanúsága szerint néhány bágyatag rendezvény látszik a projektleírásban található programkavalkád helyett

? állítja Hadházy, aki a szerdai korrupcióinfóján bejelentette, feljelentést tesz az ügyben. Az ellenzéki képviselő szerint nemcsak az alig néhány fős, láthatóan beszervezett alibiközönség előtt lezavart ?kamuprogramokkal? van a probléma, hanem azzal is, hogy ezeket minden valószínűség szerint egy másik uniós projektben is teljesítésként számolták el.

A Családpont a saját Facebook-oldalán dicsekszik például a móri Egészségnap rendezvénnyel, jóllehet ezt a rendezvényt az 500 milliós ?Humánszolgáltatások fejlesztése Móron? címet viselő uniós projektből szervezték. Egyébként ebben a projektben is Törőné a szakmai vezető.

További furcsaság, hogy a móriak 200 milliót érő nyertes pályázata szóról szóra kimásolt részeket tartalmaz abból a korábbi pályázatból, amellyel Rétvári államtitkár rokona is nyert. Móron is pont úgy szükség van tehát flash-mob szervezésére a helyi közösségek, iskolák bevonásával jeles napokon, mint egy ?Anya Olimpia” megszervezésére, ahol játékos sorversenyek, vicces feladatok, munkahatékonyság tesztek lesznek női készségek és képességek kiemelésével, a női szerep erősítésével. De ugyanúgy nyerő ötlet egy ?Sikeres Ádámok, elhivatott Évák” kampányfilm a helyi sajátosságok, lehetőségek figyelembevételével.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Őrizetbe vettek az orosz rendvédelmi szervek Szaratovban két tizenévest, akik fegyveres támadásra készültek egy iskola ellen - közölte szerdán a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolatokért felelős központja
2020-02-26 13:22:52 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A merjünk kicsit álmodni elv szellemében készített költségvetést Budapest vezetése a kormánypárt szerint, arra a Fidesz képviselői nem tértek ki, miért fontosabb a kabinetnek egy bicikliverseny, mint a lánchíd, és arra sem reagáltak, hogy az előző városvezetés miért költött feleannyit utakra és csatornákra, mint kellett volna
2020-02-26 13:17:02 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Negyvenezer példányban postázták ki a kerületi újságot, ami a bántalmazás áldozatainak nyújt segítséget és útmutatót
2020-02-26 13:09:41 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Még feltételesen sem szabadulhat a férfi, aki a saját ötéves gyerekét és három nevelt gyerekét bántalmazta
2020-02-26 13:05:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Igazságügyi Minisztériumot vezető Varga Judit a 2019 decemberében történt győri családirtás óta kiemelten foglalkozik a kapcsolati erőszak témájával
2020-02-26 12:58:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kedden a magyar sajtóban megismert nő, Miháczi Bea közösségi oldalán jelentette be, őt koronavírus gyanújával szállították kórházba, de neki még nincs eredménye, nem ő az a Bécsben élő magyar, akinek pozitív lett a tesztje
2020-02-26 12:58:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez