A tiltás ellenére a Nagycsarnok megtartja a saját rendezvényeit

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A tiltás ellenére a Nagycsarnok megtartja a saját rendezvényeit

Nemrég írtunk róla mi is, hogy határozatlan időre felfüggesztették a budapesti piacokon zajló eseményeket az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra hivatkozva. Elvileg minden kezdeményezést. A hír után alig több mint két héttel azonban észrevettük, hogy a Nagycsarnokban a CSAPI (Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága) a portugál nagykövetséggel közösen meghirdette a Portugál napokat június elejére.

Még a közösségépítő programokat is kitiltják a budapesti piacokról, nehogy politizáljanak az emberekA Rákóczi téri Vásárcsarnokban nem lesznek közösségi reggelik a választások végéig.

Az Index még a tiltással kapcsolatban megkereste dr. Dénes Ákost, a CSAPI igazgatóját, aki elmondta, hogy nem szeretnék, ha bárki politizálna a piacokon.

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága saját hatáskörben döntött úgy, hogy a hozzá tartozó piacokon/vásárcsarnokokban lévő rendezvényeket az európai parlamenti választások, illetve az önkormányzati választásokig felfüggeszti. A vásárcsarnokainkban/piacainkon nem kívánunk semmilyen politikai megnyilvánulásnak helyet adni, különös tekintettel a kampányidőszakra

? írta a lapnak.

Ez alapján a nyolcadik kerületi Mindspace a Rákóczi piacos közösségi reggelit kénytelen volt szüneteltetni, bár Dénes hozzátette, hogy a nonprofit szervezet az ő tudomása szerint távol állt a politikától.

A központi vásárcsarnok rendezvénye kapcsán megkerestük a CSAPI-t, dr. Dénes Ákos pedig elmondta a 24.hu-nak, hogy

a Nagycsarnokban a ?Nemzeti napok? rendezvényei nem tartoznak a nem engedélyezett rendezvények közé.

Nem részletezi a Facebook-esemény, hogy milyen programok lesznek, de a piac készül a több napos rendezvényre. Hogy mi a különbség a Nemzeti napok, illetve a nem engedélyezett rendezvények között, arra egyelőre nem kaptunk választ, de a CSAPI aláhúzta, hogy fenntartják az Indexnek tett nyilatkozatukat. Korábban egyébként a százhúsz éves csarnokot is ünnepelték a határozat bejelentése után, például tombolával.

Kiemelt kép:  Marjai János /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Játék
2019-05-24 17:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A korábban Nemzeti Kötvény néven beharangozott állampapír betagozódik az Államadósság Kezelő Központ többi kötvényeinek sorába, s másfél hét múlva Magyar Állampapír Plusz néven jelenik meg
2019-05-24 17:44:07 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jávor alig találta a szavakat a HírTv-s kérdés után
2019-05-24 17:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amerikai vígjáték-sorozat
2019-05-24 17:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az alapvető jogok biztosának Tóth Bertalan EP-listavezető hívta fel a figyelmét, hogy a fideszes politikusok semmibe veszik ajánlásit, mire Székely László széttárta a kezét
2019-05-24 17:16:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez