Gulyás Gergely: Önzés, ha egy gyereknek két apja van

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Gulyás Gergely: Önzés, ha egy gyereknek két apja van

Cikkünk frissül…

A magyar alkotmány szerintem azon a helyes és világos alapelven nyugszik, hogy csak férfi és nő között jöhet létre házasság,

jelentette ki Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy Kövér László házelnök a pedofíliához hasonlította az azonos nemű párok örökbefogadását. Hozzátette: egy gyereknek joga van anyához és apához, és nem helyes, ha két apja van, mert önzés, ha megfosztjuk a gyerekeket a különböző nemű szülőktől.

Szerdai ülésén a kormány áttekintette a családvédelmi akcióterv (csok) állását, hogy van-e bármilyen akadály a program július 1-jei elkezdésének. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kormány kért egy előzetes támogatólevelet Brüsszelből, azt azonban nem kaptak, csak szóbeli garanciát az Európai Bizottságtól, hogy nem lesz akadálya a csok bevezetésének. A kormány ennek megfelelően el is indítja a babaváró program erre az évre tervezett 5 pontját.

Az első negyedéves gazdasági növekedés 5,3 százalékos volt, ez a legjobb az Európai Unió 28 tagállama közül, ami Gulyás szerint büszkeségre ad okot, ugyanakkor a további növekedés érdekében két hét múlva döntenek a gazdaságvédelmi akciótervről. Ennek részletei még nem ismertek, de az biztos, hogy folytatódnak a bérfejlesztések. A költségvetési törvényt július 4-én nyújtják be az országgyűlés elé és július 12-én fogadja el a parlament.

Természetesen szóba került a hétfői Trump-Orbán-találkozó is, amelyet Gulyás a magyar diplomácia kiemelkedő sikernek tart. Szerinte figyelemreméltó, hogy minden olyan világhatalommal, amely a magyar gazdaság szempontjából fontos, jó kapcsolatot ápol Magyarország. Ehhez kapcsolódó hír, hogy az amerikai-magyar védelmi együttműködésről az EP-választás után szavaz a parlament.

Azzal kapcsolatban, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár bővítése, Gulyás annyit tudott mondani, hogy még tájékozódniuk kell a cégnél a helyzetről, azt azonban hozzátette, hogy a BMW-től azt az információt kapták, hogy a német autóipar visszaesése nem érinti a debreceni gyár építését.

Nem örülünk annak, hogy a Facebooknál egyre többször merül fel annak gyanúja, hogy cenzúráznak, a magyar kormány a szólásszabadság pártján áll ? mondta Gulyás arra a kérdésre, hogy a közösségi oldal letiltotta a kormányközeli Mediaworks tulajdonában álló több magyar lap hirdetési fiókját. A Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor is elfogadhatatlannak tartaná, ha ellenzéki lapokkal történne hasonló.

Az újságírók rákérdeztek arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért nem találkozott az Európai Néppárt (EPP) által küldött, úgynevezett bölcsek tanácsával, amely a Fidesz ellen az EPP-ben indított vizsgálat miatt találkoztak volna vele. A Népszava szerint kifejezetten kérték, hogy még az EP-választás előtt találkozzanak Orbánnal. Ezzel szemben Gulyás Gergely kijelentette, hogy nem jártak itt a bölcsek tanácsának tagjai, ezért nem is tudott velük találkozni miniszterelnök, de nem is kérték, hogy feltétlenül még május 26-a előtt találkozzanak.

Kiemelt kép: Hollik István (b) kormányszóvivő és Gulyás Gergely (j), MTI/Mohai Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
Játék
2019-05-24 17:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A korábban Nemzeti Kötvény néven beharangozott állampapír betagozódik az Államadósság Kezelő Központ többi kötvényeinek sorába, s másfél hét múlva Magyar Állampapír Plusz néven jelenik meg
2019-05-24 17:44:07 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jávor alig találta a szavakat a HírTv-s kérdés után
2019-05-24 17:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amerikai vígjáték-sorozat
2019-05-24 17:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az alapvető jogok biztosának Tóth Bertalan EP-listavezető hívta fel a figyelmét, hogy a fideszes politikusok semmibe veszik ajánlásit, mire Székely László széttárta a kezét
2019-05-24 17:16:49 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez