?Viszlát, rohadék!? – A tengerbe kényszerítették a hajón elbújt mosómedvét, 30 kilométerre a partoktól

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
?Viszlát, rohadék!? – A tengerbe kényszerítették a hajón elbújt mosómedvét, 30 kilométerre a partoktól

Nyomozást indított a floridai állatvédelmi hatóság (FWC) egy ügyvéd ellen, aki videókat készített arról, hogyan kényszeríti a vízbe a hajóján talált mosómedvét, nagyjából 30 kilométerre a floridai partoktól – jelentette a Tampa Bay Times. Thomas Cope egy privát csoportban osztotta meg a Mexikói-öbölben készült felvételeket, amiről az egyik tag másolatokat készített, és az előző héten a Facebook-oldalán közzétette azokat.

A felvételeken látni lehet, ahogy Cope és barátja lezavarja a hajóról a mosómedvét, aki végül a vízbe került. Ekkor az egyik férfit hallani, ahogy odaszól az állatnak, hogy ?viszlát, rohadék?, miközben a hajót sebességbe rakják, és otthagyják a mosómedvét. Az utolsó kép róla, hogy a vizet tapossa. Azt nem lehet tudni, hogy mi lett a sorsa, de feltételezhetően nem sikerült kijutnia a partra, és a tengerbe veszett.

Cope-ot sokan kritizálták az eset miatt, amire egy közleményben reagált. Elmondása szerint a mosómedve potyautasként került a hajóra, és már csak akkor vették észre, hogy ott van, amikor már a nyílt vízen hajóztak. Cope szerint az állat agresszíven viselkedett, és nem láttak más lehetőséget, mint lezavarni a hajóról. Egyben bocsánatot kért tette miatt, hozzátéve, hogy sajnálta az állatot.

A FWF vadvédelmi hatósághoz május 8-án jutott el a videó. A szervezet közölte, hogy nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban, amit ?nagyon komolyan? vesznek. Közleményük szerint még ?túl korai lenne azon spekulálni, hogy milyen szabálysértés történt?, de kiemelték, hogy ?az ilyen aljas állatkínzásoknak nincs helye az államunkban?.

Kiemelt kép: Facebook/Jeff Wenzel

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 228 milliárd forint, a negyedéves GDP 1,9 százaléka volt az idei harmadik negyedévben, a szeptember végén zárult egy évben pedig 910 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 2,0 százalékának felel meg jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB)
2019-11-18 10:00:53 | Hozzászólások: 0 | hirextra
A felülvizsgálati kérelemről a Kúria legkésőbb csütörtökön dönt, addig nem alakulhat meg az Országos Roma Önkormányzat
2019-11-18 09:53:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A választási bizottság honlapján hétfő reggel közzétett eredményekből ítélve kizárólag a volt szovjet köztársaságot 25 éve vezető Aljakszandr Lukasenka államfővel szövetséges pártok jelöltjei kerültek be a törvényhozásba
2019-11-18 09:40:53 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ha jönnek az élőhalottak, ideje lesz kerítés helyett falat építeni a határra
2019-11-18 09:40:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem sokan fogadhattak arra a félidőben, hogy a Minnesota megfordítja és meg is nyeri a Denver elleni mérkőzését az NFL-ben
2019-11-18 09:34:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mi is hírt adtunk róla, hogy a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete információi szerint jelentős változások lennének a jelenlegi legkedvezőbb adózési formánál, a kisadózók tételes adójánál (kata)
2019-11-18 09:25:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez