Az USA legszigorúbb abortusztörvénye kapcsán derült ki, hogy Busy Philippsnek abortusza volt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az USA legszigorúbb abortusztörvénye kapcsán derült ki, hogy Busy Philippsnek abortusza volt

Felháborító az alabamai abortusztörvény, és még szörnyűbb, hogy azokat is beleveszik, akiket megerőszakoltak vagy vérfertőzéses bűncselekmény áldozatai lettek. Imádkozom mindazon nőkért és fiatal lányokért, akiknek a rendszer miatt kell szenvedniük

? írta Lady Gaga Twitterén, miután az Egyesült Államokban a héten megszavazták Alabama államban az abortusztörvényt, ami totálisan betiltja a terhesség-megszakítást. Annyira, hogy az abortuszt már a fogantatástól sem engedélyezi, még abban az esetben sem, ha a nő nemi erőszak áldozata lett, de akkor sem, ha vérfertőzés következtében lett terhes. Kizárólag abban az esetben engedélyezi a terhesség megszakítását, amennyiben az anya élete veszélyben van. Ha egy orvos Alabamában mégis abortuszt hajt végre, azt 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

Megszavazták az USA legszigorúbb abortusztörvényétAzt az orvost, aki magzatelhajtást hajt végre, 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

Az USA-ban korábban sem tartották magukban a véleményüket a celebek közéleti kérdésekkel kapcsolatban, most azonban kivételesen sokan szólaltak fel a témában és adtak hangot nemtetszésüknek. Lady Gagán kívül Emily Ratajkowski egy aktfotó mellett fejtette ki véleményét.

Ezen a héten 25 öreg és fehér férfi szavazta meg az abortusz ellenes törvényt Alabamában, még olyan esetek kapcsán is, mint az erőszak vagy a vérfertőzés. Ezek a hatalommal bíró férfiak kényszerítik rá akaratukat nőkre és azok testére, egyfajta börtönbe zárva a kevésbé tehetős élő nőket azzal, hogy megakadályozzák számukra a választás szabadságát, hogy akarnak-e szaporodni vagy sem. Azokban az államokban, ahol be akarják tiltani az abortuszt, jellemzően több fekete nő él. Ez az egész a társadalmi rétegekről illetve a származásról szól, és egyértelmű támadás az emberi jogok ellen. A mi testünk, a mi döntésünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés, Máj 16., 2019, időpont: 9:45 (PDT időzóna szerint)


Felháborodott még Chris Evans és Rihanna is, illetve Busy Philipps színésznő, aki saját műsorában beszélt az abortusztörvényről.

Statisztikák szerint négyből egy nő megy abortuszra 45 éves kora előtt. A statisztikák sokszor lepik meg az embereket, talán ti is úgy ültök most, hogy arra gondoltok; ?Nem ismerek egy nőt sem, akinek abortusza lett volna.? Hát, pedig engem ismertek. 15 éves koromban volt abortuszom

? mondta Phillips, aki azzal folytatta, hogy erről most azért beszél, mert kifejezetten félti azon nőket és fiatal lányokat, akik nem dönthetnek a saját testük felett.

A Modern családból ismert Jesse Tyler Ferguson Twitterén azt írta mindezzel kapcsolatban, hogy soha nem gondolta volna, hogy más is akkora csalódást tud neki okozni, mint Donald Trump,

de a törvényt megszavazó 25 fehér seggfej férfi ezt most elérte.

Alyssa Milano pedig egy nagyon egyszerű képpel, illetve két rövid mondattal fejtette ki véleményét:

Ez a lányom. Az ő jogai emberi jogok.

 

This is my daughter. Her rights are human rights. #WomensRightsAreHumanRights pic.twitter.com/CHWeyfr4tM

? Alyssa Milano (@Alyssa_Milano) May 15, 2019

Kiemelt kép: Frederick M. Brown/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az ENSZ-szállítmányok ezentúl mindössze egy határátkelőn érkezhetnek szabadon a lázadók ur
2020-07-13 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A baleset a Csévéző utcai felüljárón történt
2020-07-13 08:43:57 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A járványhelyzet miatti korlátozások a nyelviskolák és vizsgaközpontok piacát is erősen érintette ? mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke
2020-07-13 08:33:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Optimista becslések szerint a nyelvtanulók létszáma a kétharmadát éri el annak, amennyit tavaly ilyenkor mértek
2020-07-13 08:32:28 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A korrekciót pénteken végezték el a Progressz MSZ-14 teherűrhajó hajtóművének segítségével
2020-07-13 08:16:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A balesetben egy 43 éves férfi vesztette életét. (Bűnügy-baleset)
2020-07-13 08:13:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez