Az év politikai botránya robbant ki Ausztriában, Strache rejtett kamerás felvételen vetet újságot az oroszokkal

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az év politikai botránya robbant ki Ausztriában, Strache rejtett kamerás felvételen vetet újságot az oroszokkal

Pont péntek estére időzítette a Süddeutche Zeitung és a Spiegel azt az ügyet, ami valószínűleg az év politikai botránya lesz Ausztriában. Olyan videókat hoztak ugyanis le, amelyeken

Heinz-Christian Strache alkancellár egy átivott este után Putyin-közeli oligarchákat győzköd, hogy vegyenek meg neki egy nagy osztrák újságot, cserébe közbeszerzéseket fognak nyerni.

Azt egyik újság sem közölte, hogy honnan vannak a videófelvételek, de nagyon költséges és alapos munka lehetett őket elkészíteni, és az oroszok arca ki van takarva rajtuk. A sztori lényege röviden ez:

Heinz-Christian Strache, az osztrák Szabadságpárt vezetője és Ausztria alkancellára a választások előtt egy hónappal Ibizán italozott. Strache régi barátját, az FPÖ egyik vezetőjét, a Moszkvában végzett és oroszul jól beszélő Johann Gudenus bécsi alpolgármestert megkereste egy orosz nő 2017 elején. Aljona Makarova néven mutatkozott be, aki egyébként Igor Makarova, egy Putyinhoz közel álló oligarcha unokahúga. A viszonyra Strache is utal a videón, ezért tudhatta. A nő azzal jött elő, hogy földeket venne az alpolgármestertől ötszörös áron, de Strache inkább arra akarta rávenni, hogy vegye meg neki a Kronen Zeitungot, ami Ausztria legnépszerűbb bulvárlapja. A két vezető szélsőjobboldali politikus nagyon óvatlan volt, személyit se kértek a nőtől, és elég szabadon beszéltek olyan ügyekről, amelyek legalább szabálysértések lehetnek, de a nyílt korrupciót súrolják. A találkozó hat órán keresztül tartott, a ház minden pontja be volt kamerázva, és folyamatosan arrafelé terelték a két politikust, hogy nyíltan mondjanak ki dolgokat. Strache megpróbálta rábeszélni a nőt, hogy ne direktben, hanem egy alapítványon keresztül támogassák, így a megfigyelők nem tudnak majd róla.

Arról is beszélt, hogy olyan médiakörnyezetet szeretne kiépíteni, mint Orbáné.

A videóból itt lehet részleteket megnézni. A cikket pedig itt lehet angolul elolvasni. 

Strache nemrég járt Magyarországon Orbán Viktor vendégeként, és a magyar miniszterelnök pedzegette vele az együttműködést az európai politikában. Strache eddig csak annyit reagált, hogy sok alkoholt fogyasztott az este, és tolmács nélkül nem sikerült akadálymentesen kommunikálni, illetve, hogy semmilyen előnyt nem fogadott el ezektől az emberektől.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A 29 éves szekszárdi férfi egy másfél méteres fahusángot használt
2020-07-16 15:46:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Legalábbis annak örül, hogy nem lesz rajta tűzijáték
2020-07-16 15:34:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Országszerte 651 üzletben tartottak ?zászlóellenőrzést? a járási hivatalok élelmiszerlánc-felügyelői
2020-07-16 15:29:24 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Két fiatal verekedett össze nagyon durván a marcali sportpályán, amibe beszállt egy harmadik srác is
2020-07-16 15:27:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Csákvár a Topolya ellen játszott. A szerbiai focicsapat akadémiája korábban magyar pénzen épült.
2020-07-16 15:11:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Romániában 777 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában, és ezzel ismét megdőlt az egy nap alatt jegyzett megbetegedések csúcsa
2020-07-16 15:08:47 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez