Videón, ahogy elvezetik a milkshake-kel megdobált brit szélsőjobbos politikust

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Videón, ahogy elvezetik a milkshake-kel megdobált brit szélsőjobbos politikust

Milkshake-kel dobták meg Nigel Farage szélsőjobboldali brit politikust Newcastle-ben, ahol a Brexit Párt vezetőjeként az EP-választásra kampányolt. Videó is készült róla, ahogy testőrök kísérik el a helyszínről:

Chaotic scenes in Newcastle city centre as Nigel Farage hit by a milkshake. He?s been whisked away by his security. This is the aftermath. pic.twitter.com/qxz8yay492

— Sean Seddon (@seddonnews) May 20, 2019

Farage meglehetősen bosszús volt a támadás miatt, a biztonsági személyzetet hibáztatta, amiért hagyták, hogy ez megtörténjen vele. Később a Twitteren füstölgött, szerinte a maradáspártiak olyan szinten radikalizálódtak, hogy lehetetlenné vált a normális kampányolás.

Sadly some remainers have become radicalised, to the extent that normal campaigning is becoming impossible.

For a civilised democracy to work you need the losers consent, politicians not accepting the referendum result have led us to this.

— Nigel Farage (@Nigel_Farage) May 20, 2019

A Metro idézi az elkövetőt, egy 32 éves helyi férfit, aki azt mondta: nem tudta, hogy Farage a városban van, de amikor meghallotta, azt gondolta, itt a lehetőség. 5,25 fontot (csaknem kétezer forintot) költött egy banános-sós karamellás milkshake-re, amit hozzávágott a politikushoz. Szerinte az embereknek joguk van tiltakozni a Farage-hoz hasonló politikusok ellen, mert az az epe és rasszizmus, amit az országra zúdítanak, sokkal károsabb, mint a ruhájuk bepiszkítása. A férfit egyébként elfogták a rendőrök.

A mostani eset egyébként nem rendkívüli, az elmúlt napokban több szélsőjobboldali brit politikust dobtak meg milkshake-kel. Múlt héten Edinburghben a rendőrség megkért egy közeli McDonald?s éttermet, hogy a Brexit párt rendezvénye alatt ne áruljanak milkshake-et és fagylaltot.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A 45 éves T. Editet rongálással gyanúsítják, kihallgatták.
2020-07-04 23:31:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Jörg megvesz a folyóparton egy kastélyt, ami tökéletesen alkalmas rá, hogy étteremmé alakítsák
2020-07-04 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A 88. percben végül begyötörte a győztes találatot a kék-fehér mezes alakulat.
2020-07-04 22:46:45 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Martinnak felajánlják az egyik müncheni klinika sebészeti osztályának vezetését, a férfi elgondolkodik a lehetőségen
2020-07-04 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A közel ötmillió ember lakta ausztrál nagyvárosban, Melbourne-ben kilenc magas lakóépületet zártak le a hatóságok, mivel nagyon emelkedni kezdett azokban a koronavírussal fertőzöttek száma – írja a BBC
2020-07-04 21:56:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez