80 millióért építettek egy vasúti átjárót, de fél éve zárva van, mert az oda vezető utat nem csinálták meg

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Balatonszemesen a vasút felújítása során két helyen is új átjárókat építettek, a volt Orosz tábornál ideiglenesen át is adták az egyiket, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly októberben lezárta, mert az átjáróhoz vezető utat nem építették ki.

Egy helyi testületi ülés jegyzőkönyve szerint ez leginkább az R-Kord Kft. (ez Mészáros Lőrinc cége), a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a V-Híd Zrt. konzorciumának feladata lett volna. Takács József polgármester tavaly decemberben ezt mondta a 70-80 milliós beruházásról:

Ez teljes mértékben a vasút beruházása, az önkormányzatnak anyagilag nem kellett hozzájárulni. A vasúti vonal korszerűsítése során keletkezett károkat, az utcák, területek állapotát helyszíni bejáráson a kivitelező cégekkel megvizsgáltuk, a káreseményeket bejelentettük, a kivitelező konzorcium legkésőbb 2018 végéig helyreállítja az utakat.

Fotó: 24.hu

Ez azóta sem történt meg, a polgármester pedig az idén már úgy tájékoztatta a képviselő-testületet, ha arra várnak, hogy más végezze el a munkát, akkor még sokáig változatlan állapotában marad az átjáró. Utalt arra is, hogy majd a ?röplabdások? felújítják az utat. A polgármester ugyanis régóta beszél arról, hogy egy több milliárd forintos beruházással röplabdaakadémia létesülhet Balatonszemesen. Tavaly kérdésünkre a Magyar Röplabda Szövetség annyit közölt, a Kalocsai Sportegyesület állt elő a Balatonszemesen megvalósítani kívánt beruházás tervével, amelynek jóváhagyása folyamatban van. Információnk szerint azonban a projekt még mindig az előkészítés fázisában van, vagyis jó darabig még nem lesz röplabdaakadémia a községben.

De akkor kinek kellene megépítenie az utat? Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, ahonnan átirányítottak minket a szemesi önkormányzathoz, a polgármester azonban nem válaszolt a kérdéseinkre. Kerestük a Somogy Megyei Kormányhivatal műszaki engedélyezési főosztályát is, de onnan sem kaptunk választ.

Fotó: 24.hu

Azt tehát nem lehet tudni, ki mulasztotta el a sorompóig vezető útszakasz kiépítését, az viszont sejthető, hogy a polgármester kit okol ezért. Egy tavaly májusi testületi ülésen Takács József arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy ?épül a vasúti fénysorompós átjáró, az alapozást végzik, alakul a 7-es útra történő csatlakozás? is, de ?egészen nem fog kiérni?, mert a kivitelező cég ?levonult egyes facebookozók miatt?. Meg is nevezett két nyaralótulajdonost, akiknek a bejegyzései a polgármester szerint megakadályozták az átjáróhoz vezető út befejezését, és ezzel szerinte 2,5 millió kárt okoztak a településnek ? még ha nehezen hihető is, hogy a három nagy útépítő cégből álló konzorcium néhány Facebook-bejegyzés miatt állt el az út megépítésétől.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A banda segít előkészíteni egy erdei futóversenyt, de közben eltévednek és összetalálkoznak egy hírhedt sorozatgyilkossal
2019-06-16 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Kurt Russell, Goldie Hawn, Katherine Helmond, Edward Herrmann, Michael G
2019-06-16 00:02:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Amikor a Smoot gimi egyik tanulója megvicceli Shoemaket-t, az egy pillanat alatt igazi hírességgé válik
2019-06-15 23:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Patrick Hughes Szereplők: Samuel L
2019-06-15 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Deportívo La Coruna már biztos résztvevője a La Liga feljutásért rendezett rájátszás döntőjének
2019-06-15 23:26:46 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Giles Foster Szereplők: Peter O Toole, Emily Mortimer, Keira Knightley, David McC
2019-06-15 23:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez