Egy Huawei csúcsmobilt már kihúzott a listáról a Google

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy Huawei csúcsmobilt már kihúzott a listáról a Google

Az elmúlt napok hírei a Google és a Huawei közt kialakult rendkívüli helyzetről szóltak, aminek kapcsán több kérdés is nyitott maradt. Mint írtuk: Donald Trump feketelistája miatt a Google a jövőben nem működik együtt a kínai Huawei-jel bizonyos licencek ügyében, így a kínai céget gyakorlatilag elvágják az Android fontos szolgáltatásaitól. Hogy ez mit jelent a hétköznapi felhasználó számára, arról itt írtunk bővebben.

A Google leszögezte, hogy a “Huawei összes eddig megjelent, felhasználók által már megvásárolt, valamint kereskedelmi forgalomban elérhető okoseszközén most és a jövőben is változatlanul elérhetők lesznek a legújabb Google és biztonsági frissítések”. Ám az nem volt tisztázott, hogy az ősszel megjelenő Android Q operációs rendszer megérkezik-e a már piacon lévő kütyükre.

A keresőcég még május elején tette közzé azon mobilok listáját, amik az operációs rendszer hivatalos startja előtti béta programban tesztelhetik az Android Q-t, ezen még szerepelt a tavaly megjelent Huawei Mate 20 Pro is.

A GSMArena szúrta ki, hogy a Google-Huawei ügy kellős közepén a lista frissült, és eltűnt róla a Huawei csúcsmodellje.

Ezt egyelőre nem lehet mással magyarázni, mint a lincencek körül kialakult fennforgással, a Google hivatalosan még nem reagált. Nagyon úgy tűnik ez alapján, hogy a már forgalomban lévő eszközök sem kaphatják meg a következő operációs rendszert a jövőben.

Kedden az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében. Ezzel időt adnak a vállalatoknak a szükséges intézkedések meghozatalára, a minisztériumnak pedig arra, hogy kidolgozza hosszú távra szóló saját rendszabályait, amelyek megfelelnek a jelenleg a Huaweitől függő amerikai és külföldi távközlési szolgáltatók érdekeinek.

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Egy Huawei csúcsmobilt már kihúzott a listáról a GoogleA Huawei-ügy kellős közepén bemutatkozott a Honor 20 Pro csúcsmobilMár iPhone-nal is fizethetünk, elindult itthon az Apple Pay
folytatás

Legkedveltebb hírek
Bár az 1790. július 4-én született Sir George Everest India feltérképezőjeként szerzett elévülh
2020-07-04 13:49:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Gesta Romanorum az egyik leggyakrabban forgatott novellagyűjtemény volt a középkorban
2020-07-04 12:34:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Jelly 2 aprócska méretéhez képest meglepően sokat tud, RAM-ból például 6 gigabájt kerül bele
2020-07-04 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Múlt-kor elhozta Önöknek az amerikai történelem legnagyobb szökési kísérletét, elmerültünk a II
2020-07-04 11:43:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Megjelent az intézmények részére az állami informatikusképzés pályázati anyaga
2020-07-04 11:38:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Sokkal bonyolultabb a képlet, számológép kell hozzá, vagy logarléc
2020-07-04 11:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez