Az önvezető járművek átírhatják az autómegosztási piacot

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az önvezető járművek átírhatják az autómegosztási piacot

EASCY: erre az öt betűre koncentrál az autóipar összes szereplője. A PwC 2018-as tanulmánya szerint a városi mobilitás egyre inkább elektromos (electrified), önvezető (autonomous), megosztott (shared), összekapcsolt (connected) és évente továbbfejlesztett (yearly updated) lesz.

Az egyik legfontosabb változás a mobilitási piacon, hogy az elmúlt években maguk az autógyártó cégek lettek az önvezető és elektromos fejlesztések legnagyobb mozgatói. A világ 20 legnagyobb kutatási-fejlesztési büdzséjéből ötöt már nagy autógyárak birtokolnak. A robbanásszerű fejlődésnek kedvez a szabályozói környezet változása, illetve a felhasználók igénye is a fenntartható, rugalmas mobilitási megoldásokra.

2040-re több lehet az elektromos autó, mint a hagyományosAz elektromos autók elterjedése a közművállalatoknak nagy üzleti lehetőséget jelent

A GreenGo elektromos autómegosztó cég ügyvezetője szerint a közösségi autózás következő szintlépése éppen az önvezető megoldások miatt következik be hamarosan.

?Hajlamosak vagyunk az önvezető autók legnagyobb előnyeként kiemelni, hogy a járművek ismerik az utat és helyettünk vezetnek majd, de ennél sokkal fontosabb lehet, hogy pontosan rá tudnak kapcsolódni a folyton változó városi organizmusra, ?tudva? a dolgukat. A nem túl távoli jövőben a kívülről vezérelt autók összehangoltan működhetnek, és a begyűjtött adatok segítségével igazodnak majd a forgalmi helyzetekhez, a felhasználói igénybe vételhez, de akár a városi áramszükséglethez is? ? véli Michaletzky Bálint.

Jön az újratervezés

?Az önvezető gépkocsik először a B2B (cégek közötti) szegmenst forgatják majd fel, vagyis minden szolgáltatást, mely nagyobb tömegeket költségérzékenyen mozgat (taxi, logisztika, carsharing). Mindegyik megoldás on-demand (igény szerinti), automatikusan szerveződő szolgáltatás lesz, amit most talán egy sofőr nélküli taxizásként tudunk elképzelni. Ezek között továbbra is az árszint, minőség, gyorsaság és a biztonság tehet különbséget? ? fejtette ki az ügyvezető. Attól nem tart, hogy egy önvezető carsharing megoldás elveszi a vezetés élményét, szerinte sokak számára most sem kikapcsolódás a piros lámpák közötti mozgás.

?Autómegosztó szolgáltatóként úgy készülhetünk fel erre a robbanásra, hogy minél több belső folyamatot ? autómozgatás, töltés, ügyfélkezelés ? teszünk adatalapúvá, hosszú távon pedig az elektromobilitásban és a mesterséges intelligencia által vezérelt megoldásokban hiszünk? ? Michaletzky Bálint.

Kiemelt fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Will Smith, Tommy Lee Jones, Emma Thompson, Josh Brolin, Bill Hader, R
2019-06-18 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk. Jönnek a kivizsgálások, a laboratóriumi tesztek, majd meg
2019-06-17 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Pethe Máté igazán különleges és szép szakmát választott magának
2019-06-17 23:43:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A 26 éves személyi edző nagy tervekkel érkezett a Ninja Warrior pályájára, azonban már az első akadály előtt falakba ütközött
2019-06-17 23:42:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez