Előválasztási bizottság jött létre Karácsony és Puzsér részvételével

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Előválasztási bizottság jött létre Karácsony és Puzsér részvételével

Puzsér Róbert hajlandó előválasztáson megméretni magát Karácsony Gergellyel szemben ? ez derül ki abból a közleményből, amit Karácsony Facebook-oldalán, és Puzsér kampányoldalán is közzétettek.

A közlemény szerint Civil Választási Bizottságot hoztak létre, amelynek célja, hogy az őszi főpolgármester-választáson a lehető legszélesebb körű ellenzéki együttműködés álljon a fideszes Tarlós Istvánnal szemben. A bizottság tagjai közt van a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP, elnökéül pedig dr. Magyar György ügyvédet kérték fel.

A Civil Választási Bizottság feladata lesz az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezése és lebonyolítása. Az első forduló az MSZP-s Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely közt zajlott az év elején, a megmérettetést utóbbi politikus nyerte mintegy négyszeres fölénnyel.

A közlemény szerint a Civil Választási Bizottság munkájában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert egyetértenek abban, hogy Budapest jelenlegi vezetésének koncepciótlansága és elvtelen szolgasága óriási károkat okoz a budapestieknek, ezért készek arra, hogy alternatívát adjanak, és a budapestiek döntésére bízzák, hogy melyikük legyen Tarlós kihívója.

Puzsér feltételül szabta, hogy az előválasztás hivatalos kiírásának pillanatában jelöljék meg azt a 23 konszenzusos polgármester-jelöltet, akik a Fidesz jelöltjeinek kihívói lesznek a kerületekben, emellett ahhoz is ragaszkodik, hogy az ellenzéki pártok az előválasztás előtt fogadjanak el egy Budapest-minimumot. Karácsony pedig közölte: az előválasztás akkor szolgálja célját, ha nem veszélyezteti a NER-rel szembeni kampányt, vagyis május 27. és június 30. között lezajlik. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

SajtóközleményA budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért; a korrupciómentes, demokratikus és a…

Közzétette: Karácsony Gergely2019. május 22., szerda

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Tiszafüredi Járásbíróság nem jogerős ítéletével a két társával, köztük fiatalkorú gyermekével társtettességben elkövetett rablás bűntettével, kiskorú veszélyeztetésével vádolt 60 éves abádszalóki nőt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte
2020-07-02 10:54:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Pár napja mutatta meg az RTL Reggeli műsorában vadi új fenekét Róka Adrienn, aki épp akkor töltette fel frissen a hátsó testrészét
2020-07-02 10:48:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kihallgatták a komáromi nyomozók azt a nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától
2020-07-02 10:46:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Rocky Mountain Intézet friss jelentése szerint a megújulók ára annyira lecsökkent az elmúlt években, hogy nagyjából már a világon mindenhol drágább szénbe fektetni, így már biztosan nem ez a legolcsóbb energiaforrás
2020-07-02 10:45:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez