Sokan rejtegetik magukat a főnök elől a Facebookon

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokan rejtegetik magukat a főnök elől a Facebookon

A Kaspersky Lab friss Globális Adatvédelmi Jelentése szerint minden második (59%) felhasználó dönt úgy, hogy elrejti közösségi médiás tevékenységét főnöke elől. Ez a titkolózás a kollégákra is vonatkozik: az emberek 52%-a inkább nem osztja meg online tevékenységét munkatársaival sem.

Egy átlagos alkalmazott 13 évet és két hónapot tölt az életéből munkával. Ez az idő azonban nem teljes mértékben kapcsolódik a munkafeladatok elvégzéséhez vagy az előléptetések megszerzéséhez: a felhasználók közel kétharmada (64%) ismeri el, hogy minden nap felkeres munkájához nem köthető weboldalakat is az irodában. Nem meglepő, hogy a munkavállalók közel egyharmada (29%) ellenzi, hogy a munkáltatójuk is tudjon róla, hogy milyen webhelyeket látogatnak meg munkaidőben.

A kollégák elöl is rejtőzünk

Ugyanakkor, ami még érdekesebb, hogy minden második munkavállaló (52%) azt sem szeretné, ha a kollégái tudnának online tevékenységéről. A közösségi médiában folytatott tevékenység kevésbé számít privát területnek, ezért alkalmasabb a kollégákkal való tartalommegosztásra – bár a főnökökre ez sem vonatkozik.

Ez valószínűleg azért van, mert a munkavállalók félnek attól, hogy rontják a vállalatról kialakított nyilvános képet, vagy a személyzet eredményességének csökkenése miatti félelem okán a vállalat monitorozza a munkavállalók közösségi médiás tevékenységét, és annak alapján karriereket befolyásoló döntéseket hozhat.

Fotó: iStock

Az ilyen gyakorlatok miatt a megkérdezettek fele, 59%-a nem akarja láthatóvá tenni közösségi médiás tevékenységét a főnöke, 54% pedig még a kollégái előtt sem. További 34% nem szeretné üzeneteinek és e-mailjeinek tartalmát megosztani a munkáltatójával.

A megkérdezettek  5%-a  mondta azt, hogy pályafutása is visszavonhatatlanul károsodott a személyes adatok kiszivárgása következtében. Jól látható, hogy az embereket aggasztja, hogy miként lehet kedvező belső hírnevet kialakítani, és a meglévő munkahelyi kapcsolatokat megóvni.

?Mivel az online munka napjaink szerves részét képezi, a határvonalak egyre jobban elmosódnak munkahelyi és privát digitális életünk között. És ez se nem jó, se nem rossz. így élünk a digitális korban.  Azt kell észben tartani, hogy munkavállalóként egyre óvatosabbnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit teszünk közzé a közösségi médiában, vagy milyen webhelyeket keresünk fel a munkahelyünkön. Egy félreértett internetes aktivitás visszavonhatatlan és hosszú távú hatást gyakorolhat még a leginkább ambiciózus munkavállaló jövőbeni karrierterveire is.?- nyilatkozta  ezzel kapcsolatban Marina Titova, a Kaspersky Lab fogyasztói termék-marketing vezetője.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Sokan rejtegetik magukat a főnök elől a FacebookonNem kell aggódniuk a magyar Huawei-felhasználóknakAz Apple-nek is fájni fog a Huawei-ellenesség
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem mindennapi dokumentumszerű valóságshow a favágókról, akik nagyon értik a dolgukat és mindezt be is akarják bizonyítani
2020-07-07 06:40:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A japán Mount Midoriyama a világ legnehezebb akadálypályája
2020-07-07 06:37:42 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Drew különc gyűjtőkhöz látogat el, de a siker kétségessé válik
2020-07-07 06:36:55 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kyle Bush autóversenyző bajnok és a Charlotte Motor Speedway elnöke, Marcus Smith kéri fel Ricket, hogy készítsen egy NASCAR ihlette trófeát az ünnepi, 300
2020-07-07 06:33:04 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rick Harrison és családja saját zálogházat üzemeltet a Las Vegas-i üzletsoron
2020-07-07 06:31:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ezekben az órákban választja meg a Magyar Tudományos Akadémia új elnökét, kérdés, az új vezetőnek milyen lapot oszt a kormány
2020-07-07 06:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez