Német külügyminiszter: A magyar kormány azt hiszi, nincsenek kötelezettségei

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Német külügyminiszter: A magyar kormány azt hiszi, nincsenek kötelezettségei

A magyar kormány úgy véli, hogy az európai uniós tagsághoz csak jogok kapcsolódnak, kötelezettségek pedig nincsenek ? jelentette ki a német külügyminiszter csütörtökön Berlinben.

Heiko Maas a Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság Europa Forum című rendezvényén elmondott beszédében kiemelte, hogy az Európai Uniót három alapérték, a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság tartja össze, és ezen értékek tiszteletétől függ a közösség nemzetközi hitelessége.

Hozzátette:

az EU-ból ?profitáló” tagállamoknak tudniuk kell, hogy nemcsak jogok, hanem kötelezettségek is vannak, ezért helyes, hogy Brüsszel nagyon hangsúlyosan felhívja erre az olyan kormányok figyelmét, mint Orbán Viktoré Magyarországon.

A német diplomácia vezetője a beszéd után tartott pódiumbeszélgetésen arról is szólt: ?nagyon nyilvánvaló”, hogy a magyar kormány azok közé tartozik, amelyek úgy vélik, csak jogaik vannak, és kötelezettségeik nincsenek, ezért

a jövőben talán azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy nem kellene-e a jogállamiság EU-s alapértékének betartásához kötni az EU-s támogatási alapok forrásainak szétosztását.

A Német Szociáldemokrata Párt politikusa az európai parlamenti választással kapcsolatban kiemelte: fel kell lépni mindazokkal szemben, akik ?káoszt, megosztottságot, félelmet keltenek és tönkre akarják tenni Európát”.

A nacionalisták és populisták útja elkerülhetetlenül káoszba vezet. Ezekre az erőkre a megalománia, az értékvesztés és a demokrácia megvetése jellemző, amire különösen megdöbbentő példa az osztrák jobboldali populisták önfelszámolása

? utalt Heiko Maas az Osztrák Szabadságpárt volt elnökéről, Heinz-Christian Strache volt alkancellárról a napokban megjelent videofelvételre.

Hangsúlyozta, hogy a németek 80 százaléka Európa-párti gondolkodású, és az EP-választáson nem szabad elkövetniük azt a hibát, mint amelyet sok brit elkövetett, amikor távol maradt a hazájuk EU-tagságának megszüntetéséről népszavazáson.

Frissítünk!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mindössze annyit reagált Heiko Maas kijelentésére, hogy ?ha Magyarország nem teljesítené a kötelezettségeit ? azaz nem védené a határát ?, akkor ma Németországban sok millióval több illegális bevándorló lenne”.

(MTI, kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Újratervezők mindent a helyére tettek, a ház készen áll Molnárék fogadására
2020-10-24 00:10:59 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Már csak az utolsó simítások vannak hátra, azonban néhány akadállyal nem számoltak az Újratervezők
2020-10-24 00:10:47 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zoltán el sem akarta hinni, hogy mindez megtörténik velük, ezért minden pillanatban egy picit attól fél, hogy egyszercsak fel fog ébredni az álomból
2020-10-24 00:10:38 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Adásból kimaradt:Anna és Ádám szívderítő megszólalásaitól garantáltan te is elmosolyodsz majd!
2020-10-24 00:10:26 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Adásból kimaradt: A Molnár család élményprogram keretein belül állatparkban járt, ahol testközelből is megszemlélhették a park lakóit
2020-10-24 00:10:17 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Újratervezők igyekeztek Molnárék minden kívánságát teljesíteni, amit a család őszinte örömkönnyekkel honorált
2020-10-24 00:10:10 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez