Kézidöntő: Nagy Laci búcsúbeszédét látni, hallani kell

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kézidöntő: Nagy Laci búcsúbeszédét látni, hallani kell

Csütörtök este a férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén a Veszprém hazai pályán kiütötte a Szegedet (35-24). A találkozó a bajnoki cím visszaszerzésén ? tavaly a Szeged nyert ? túl azért is mérföldkő a Veszprém életében, mert három meghatározó játékosuk is szerda este búcsúzott, játszott utoljára a Veszprém Arénában.

Pár napja a 37 éves szerb balátlövő, Momir Ilics jelentette be visszavonulását az idény után, míg a kapus, Mikler Roland, még tavaly decemberben jelezte, hogy épp Szegedre igazol a szezon végén.

Kézidöntő: a Veszprém óriása elvesztette a fejétBlaz Blagotinseket kiállította a játékvezető, ettől dühbe gurult és ripityára tört egy kukát.

A telt házas közönség a Szeged elsöprése mellett azonban leginkább Nagy Lászlót miatt tapsolta véresre a tenyerét. A 209 centis, 38 éves jobbátlövő két hete könnyek közt jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul. A magyar, de nyugodtan leírhatjuk, a világ férfi kézilabdázásának egyik legnagyobb ikonja utoljára játszott tétmeccset hazai pályán. Nem láthatja többet a Veszprém Aréna nagyszerű közönsége. íme Nagy utolsó három gólja, amellyel a Szeged szerdai begyalulásához járult hozzá.

A felnőtt kézilabda karrierjét Szegeden kezdő, majd Barcelonában 12 évet lehúzó klasszis a mérkőzés után személyesen is elbúcsúzott attól a közönségtől, amely előtt az elmúlt hét évben  játszott.

Nagy láthatóan meghatódottan kereste a szavakat, és az sem biztos, hogy a szemében a találkozó izzadsága csillogott. Búcsúzóul röviden, de velősen beszélt.

Amennyire jókat, úgy kaptunk rosszakat is, de ezek személy szerint szerint engem mindig többre és jobbra késztettek. Úgyhogy köszönöm mindenkinek ezt a remek hét évet. Még három győzelmet szeretnék idén, veletek, velük együtt, hajrá Veszprém!

Nagy a három győzelemmel nyilvánvalóan az idényből még hátralévő bajnoki visszavágóra és a Bajnokok Ligája négyes döntőjére utalt és amikor átadta a mikrofont Ilicsnek, hosszasan zúgott a vastaps és a Nagy Laci, Nagy Laci rigmus. A közönség imádta, imádja, hát még mennyire imádni fogja, ha a csapatkapitány vezetésével mindhárom hátralévő meccset be is húzzák és végre Veszprémbe hozzák a sok éve áhított BL-trófeát.

Eredmény, döntő, első mérkőzés:

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 35-24 (13-14)
gól: Gajic 9, Nenadic 6, Manaszkov 4, Nagy L., Nilsson, Lékai 3-3, Tönessen, Mahé 2-2, Blagotinsek, Mackovsek, Ilic 1-1, illetve Canellas 8, Maqueda 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Sostaric 2, Källman, Sigurmannsson 1-1
kiállítások: 14, illetve 8 perc
gólok hétméteresből: 6/6, illetve 8/5

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Lee Pace, Michael S
2019-08-20 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Bill Condon Szereplők: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Lee Pac
2019-08-19 23:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Don Rodolfo családjával együtt visszatér a Casa Grande birtokára, ahol a gyermek születésekor éltek, s melyet hosszú időre elhagytak
2019-08-19 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Neil P
2019-08-19 22:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lucecita és barátai elmesélik Gustavonak az elmúlt évek történéseit
2019-08-19 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez