94,5 milliós osztalékot fizet a Nyerges-féle agrárcég

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
94,5 milliós osztalékot fizet a Nyerges-féle agrárcég

94,5 millió forint osztalékot fizet a DPMG Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt.  ? derült ki az agrárcég 2018-as mérlegéből. A volt állami gazdaság tavaly még az egykori Simicska-birodalomhoz tartozott, és a G7 szerint a kegyvesztett oligarcha agrárportfóliójának egyetlen darabja, amely Simicska Lajos üzlettársának, Nyerges Zsoltnak az érdekeltségében maradt (a többi Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdosnál landolt). Tény, hogy a cég vezető tisztségviselői között máig megtalálható Nyerges Zsolt testvére, az állatorvos végzettségű Nyerges Attila.

A DPMG az előző évihez hasonlóan 5,1 milliárd forint árbevételt mutatott ki, bevételeinek durván felét a sertés-, illetve a szarvasmatenyésztés hozta.  Nyeresége viszont felére apadt, tavaly 205,5 millió forint adózott eredményt termelt, amelyet teljes egészében az eredménytartalékba helyeztek, az osztalékot pedig az eredménytartalék fedezi.

Nyerges Zsolt 2018-ban, miután átvette Simicska Lajos cégeit, rövid ideig Magyarország kettes számú agrárbárójának számított, csak Csányi Sándor főbankár előzte meg. Ahogy arra a gazdasági portál egy korábbi cikkében rámutatott, a DPMG durván 11 ezer hektáron gazdálkodik és nagyjából ugyanekkora területet jelentett a többi érdekeltség, a Lajta-Hanság Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. és a Sárvári Mezőgazdasági Zrt.

Nyerges azóta lényegében kivonult az üzleti életből, nemrég még terebélyes céghálójából mindössze hét érdekeltség maradt, sőt a szolnoki sportlétesítményeket is átadta az önkormányzatnak.

Nem tűnt el Simicska Lajos régi üzlettársa: Nyerges Zsolt ingatlanban utazikMiután kiközvetítette Simicska Lajos cégbirodalmát, ingatlanüzletbe fogott Nyerges Zsolt. Új cégének ügyvezetője Lévai Anikó unokaöccse.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Jesse V. Johnson Szereplők: Tony Jaa, Tiger Hu Chen, Scott Adkins, Iko Uwais, Cel
2019-08-21 23:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Dominga megjelenik a Casa Grande birtokon, Don Rodolfo felismeri a nőt és megfogadja, örökké az asszony adósa marad
2019-08-21 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Igazgató Urat általában a következetesség jellemzi, ám ezúttal megmutatta egy új arcát is
2019-08-21 22:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Áll az alku legutóbbi részében Rádió játszott. Az emlékezetes pillanatokért nézd vissza a teljes
2019-08-21 22:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez