Szégyenében kezdett futni Németh Lajos

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

40 éves koráig kényelmes családapaként élte az életét Németh Lajos. A fordulat egy családi rendezvényen következett be, ahol a gyerekeivel együtt kellet lefutnia 350 métert, ám őt 100 méter után úgy kellett a célba vonszolni az akkor kiskamasz srácainak.  

Korábban éltem a kényelmes munka-család-tévé-ropi-papucs-sör bűvöletben, ám ez a szégyenteljes teljesítmény, valamint a gyermekeim csalódott tekintete felrázott a tunyaságból. Világéletemben úgy éltem, hogy felnézzenek rám, ám ekkor láttam, leírtak és ezt nem hagyhattam! ? kezdte Németh Lajos. A népszerű meteorológus teljesen titokban kezdett eljárni a futni és csak akkor szólt a családnak új hobbijáról, amikor már egy teljes szigetkört teljesíteni tudott. Mondhatom, hogy inkognitóban szöktem el, hogy formába hozzam magam. Kemény fél év volt, de sosem felejtem el, amikor az első 5.3 kilométeres sziget kört lefutottam! Én, aki az első nap 100 méter után kifulladtam! ? mesélte a meteorológus, aki a június 8-i Nemzeti Futóverseny egyik futónagykövete.

Innentől azonban nem volt megállás, olyannyira, hogy ötven éves korában, komoly edzéstervet követve lefutotta élete első maratonját, amit ötvenöt éves korában egy újabb követett.

A kilencvenes évekről beszélünk, akkor még nem volt nagy kultusza a tömegsportoknak. Azért hatalmas élmény egy városi futóverseny, mert ott a sportemberek támogatják, segítik egymást, nagyon inspiráló volt többezer társammal együtt teljesíteni a távot. ? emlékezett vissza első maratonjára Németh Lajos.

Az időjós egy térdműtétnek köszönhetően mostanában már csak kerékpározni szokott, de mindenkit arra buzdít, hogy sosem késő elkezdeni a rendszeres sportot, azon belül is a futást.

Az idő múlását megállítani nem lehet, de hatásait a sporttal lassítani nagyon is! A Nemzeti Futóverseny remek lehetőség azoknak, akik már kocognak egy ideje, de egy versenyre még nem mertek benevezni. Az 5 kilométeres etap nekik van kitalálva. Aki pedig nem tud Budapestre utazni, hogy a többi sportemberrel együtt fusson, őket arra biztatjuk, aznap akár a lakóhelyük közelében fussanak egy kicsit és osszák meg velünk a futóélményeiket! ? folytatta Németh Lajos.

A június 8-i futóversenynek történelmi helyszín ad otthont: a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A szervezők 10 órakor indítják a 10 kilométeres, 12 órakor pedig az 5 kilométeres táv rajtját. A Nemzeti Futóverseny küldetése, hogy valamennyi magyart megmozgassa, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy bárhol is vannak a világban június 8-án, fussanak, és hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára!

A rendezvényre a www.nemzetifutoverseny.hu oldalon lehet regisztrálni. A befolyt nevezési díjból jótékony célokat szolgálnak, egészségmegőrző, preventív programokat támogatnak.

The post Szégyenében kezdett futni Németh Lajos appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy ilyen piruláról szól Jamie Foxx és Joseph Gordon-Levitt új filmje: öt perc szupererő, amibe rosszabb esetben bele is lehet halni
2020-07-16 15:54:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A fekete színész szerint van ennek egyszerűbb módja is, és amúgy sem árt, ha az emberek látják, hogy vannak ilyen műsorok is
2020-07-16 15:25:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Nemcsak műanyag, hanem sorbanállás-mentesek is lesznek az idei Food Truck Show-k, amelyek hosszú szünet után újraindulnak
2020-07-16 14:05:15 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Olga Kurylenko biztos benne, hogy ikreket szült, de csak egy gyereket adnak át neki a szülőszobán a The Bay of Silence című film előzetesében
2020-07-16 13:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez