Orbán: Magyarországon sajtószabadság van, nyugaton viszont csak korlátozottan

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Orbán: Magyarországon sajtószabadság van, nyugaton viszont csak korlátozottan

A választások előtti egyik utolsó interjúját adta Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek. Orbán szerint a legutóbbi bevándorlás még a migrációs válság előtt volt, és ez mindent megváltoztatott. A miniszterelnök ismét azt mondta, hogy a bevándorlásellenes erők és azok között lesz a választás, akik szerint Európa maradjon az európaiaké.

Igaz ez nagyon ez a kijelentés,

szögezte erre le Földi-Kovács Andrea, aki amúgy újságíróként kérdezte Orbánt.

Orbán ezután elmondta, hogy egyre többen mondják azt, hogy Magyarországnak igaza volt, amikor 2015-ben lezárta a határokat. Az nem hangzott el, hogy a határok lezárása előtt az osztrák határhoz buszoztattunk többtízezer menekültet, majd továbbengedtük őket Európa felé. A migráció után az interjú rátért arra, hogy minden jel szerint a Fidesz fog nyerni a választáson.

Egy választást először is az emberek döntenek el, nem pedig a fölmérések és az elemzők,

mondta Orbán arra, hogy ez egy lefutott meccs-e, majd hozzátette, hogy

ezek a politikai ravaszkodás kategóriájába tartoznak.

Ezután közvetlenül pedig Rocky Balboát idézte, aki egy kitalált bokszoló. A műsorvezető kérdezte Orbánt a Strache-botrányról is, de csak úgy, hogy várható-e, hogy további hasonló módszerekkel csapnak le a bevándorlásellenes politikusokra. Ezután Orbán arról kezdett el beszélni, hogy bevándorláspárti nyomás van Kurz kancelláron, hiszen azt mégis nehéz lett volna állítani róla, hogy ő bevándorláspárti lenne.

Orbán szerint egyébként azért fontos, hogy Magyarországon minél többen szavazzanak rá, mert az Európai Unió legfontosabb szerve a Tanács, és itt választják majd ki a Bizottság vezetőjét, és ha neki ?megvastagítják a hangját” vasárnap, akkor nagyobb szava is lesz ebben, ahogy akkor is, amikor a következő hétéves ciklus költségvetéséről tárgyalnak majd.

Orbán szerint ellenzékváltó hangulat van, és érdekesebb az, hogy ki fogja vezetni az ellenzéket, mint az, hogy mi lesz a kormánnyal. Földi-Kovács Andrea elmondta, hogy az ellenzék is mozgósít, többek között a klímavédelemmel, amelyre egy Fridays for Future nevű szervezet hirdetett meg tüntetést,

ki tudja, kik állnak mögöttük,

tette hozzá Földi-Kovács, majd el is mondta, hogy Soros György áll mögöttük. Erre Orbán annyit reagált, hogy csak nevetni tud az orosz beavatkozásról szóló híreken, mert itt Magyarországon inkább a Soros-féle beavatkozástól kell félni, amit egy liberális világmaffia szervez. Egyébként a világban 85-15 százalék arányban uralja a sajtót a liberális oldal, de Magyarországon ez inkább fele-fele.

A miniszterelnök kicsit visszatáncolt a Néppárttal kapcsolatban, mert elmondta, hogy még nem tudni, merre visz az útjuk, de erről tárgyalni fognak. Szerinte aggodalomra ad okot, hogy a bevándorláspárti szocialistákkal akarja összekötni a sorsát a Néppárt (amúgy negyven éve nagykoalícióban kormányoznak az EP-ben, de ez részletkérdés), ami neki nem tetszik, a két csúcsjelölt között pedig gyakorlatilag nincs különbség. Az szintén nem hangzott el, hogy nagy meglepetésre az egyik csúcsjelölt, a szocialista Frans Timmermans az exit pollok szerint megnyerte a választást Hollandiában, miközben a versenynek két jobboldali párt között kellett volna lennie.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Keresetet nyújtott be a magyar állam (egészen pontosan a nevében eljáró Fejér Megyei Kormányhivatal) ellen kedden Schiffer András ügyvéd
2020-07-08 07:25:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Egyelőre két fertőzöttről tudni
2020-07-08 07:22:29 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az augusztusban elinduló Arena4 a tizedik kereskedelmi sportcsatorna a magyar piacon, amely a profi amerikaifutball-bajnokság jogainak megszerzésével száll be a versenybe
2020-07-08 07:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Két koronavírusos beteget találtak a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában, tudta meg a hvg
2020-07-08 06:54:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sokan úgy képzelik, hogy a Naprendszer középpontja éppen a Nap közepében található, holott a valóságban nem teljesen ott fekszik
2020-07-08 06:50:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Blikk szerint csak a csodának köszönhető, hogy a kétéves puli, Szakáll túlélte a támadást
2020-07-08 06:40:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez