Donald Trump: A Huawei nagyon veszélyes

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Donald Trump: A Huawei nagyon veszélyes

Donald Trump amerikai elnök múlt hét szerdán elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről. Ez széleskörű felhatalmazást ad a kormányzatnak arra, hogy megtiltsa amerikai telekommunikációs vállalatoknak az üzletkötést olyan külföldi alkatrészgyártókkal, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára. A közel 70 tiltólistára került cégnek (köztük a Huawei-nek is) csak külön kormányzati engedéllyel szállítható amerikai technológia, legyen szó hardverről, vagy szoftverről.

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

A Huawei-ügy fontos mozzanatairól mi is beszámoltunk korábban: először robbant a hír, hogy a cég a jövőben nem jogosult fontos Android-licencekre, majd ezt követte a nagy amerikai chipgyártók, a Qualcomm, az Intel és a Broadcom bojkottja.

Pénteken a Huawei Technologies 74 éves alapítója, Ren Zhengfei is válaszolt a leggyakrabban feltett kérdésekre, most pedig Donald Trump is megtörte a csendet. A Mezőgazdasági Minisztérium egyik eseménye után a Source-nak adott interjújában beszélt a kialakult helyzetről:

A Huawei nagyon veszélyes, biztonsági és katonai szempontból egyaránt.”

Az elnök szerint azonban elképzelhető, hogy a Huawei ügye az USA és Kína közt kötendő kereskedelmi egyezmény része legyen, amennyiben sikerül megegyezniük.

Az elnök nyilatkozta némileg ellentmondásos, hiszen miután kijelenti, hogy a kínaiak veszélyt jelentenek az államokra, mégis fenn tartja annak lehetőségét, hogy a jövőben valamilyen módon és formában mégse zárják ki teljesen a kínaiakat.

Huawei-ügy: leeresztik a technológiai hidegháború vasfüggönyétA kínai céget érintő korlátozás egyúttal lehetőséget is jelent Kínának, hogy a technológiai térben is függetlenedjen. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Donald Trump: A Huawei nagyon veszélyesHuawei-alapító: Mindig szükségünk lesz az amerikai chipekreFellőtték a SpaceX űrinternetének műholdjait
folytatás

Legkedveltebb hírek
André-Gustave Citroën karrierje és a Citroën-gyár megszületése tulajdonképpen egy lengyelországi utazással indult
2020-07-03 11:40:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Az együtt élő párok közötti viták elkerülésére gondolt a Spotify új, Premium Duo előfizetésének bevezetésével
2020-07-03 11:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több hónapja lehet róla hallani, hogy az ASUS idén piacra dobja a ROG Phone III-at, ami az iparági pletykák szerint valódi erőmű lesz
2020-07-03 10:51:54 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az elmúlt napok esőzései nyomán összeomlott a Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség
2020-07-03 10:50:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
De persze a reklám jelleggel publikált videók is szépen gyarapítják a színész bevételét
2020-07-03 10:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A kínai ByteDance által birtokolt TikTok videós alkalmazással kapcsolatban korábban már többször is aggályokat fogalmaztak meg a biztonsági szakértők, nemrég arra derült fény, hogy az app hozzáfér a mobilok vágólapjának tartalmához
2020-07-03 10:02:59 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez