íme, 5+5 érdekesség a Thorról és a Thor: Sötét világról!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezen a hétvégén duplázunk a mennydörgés istenéből! Ma este 21:05-től a Thort, vasárnap 20:55-től pedig a Thor: Sötét világot nézhetitek meg az RTL Klub-on. Thor

1. A casting során két színész között dőlt el, hogy ki kapja meg Thor szerepét: Chris Hemsworth, és a testvére, Liam Hemsworth között. Ahogy azt már tudjuk, végül az idősebb Hemsworth nyerte el a szerepet.

2. Stan Lee egyszer azt nyilatkozta, hogy mindig is szívesen eljátszotta volna Odin szerepét. Bár az említett szerepet nem ő alakította, azért egy cameo erejéig természetesen ebben a Marvel-moziban is feltűnt a képregények nagyörege.

3. Ősi norvég nyelvjárásban a ?Mjölnir? jelentése daráló, innen kapta Thor kalapácsa a nevét.

4. Thor mellett egy másik bosszúálló is ebben a filmben tűnt fel először. Természetesen Clint Bartonról, vagyis Sólyomszemről van szó.

5. A szerepre való felkészülés során Chris Hemsworth egy ex-tengerészgyalogossal edzett.
 


Thor: Sötét világ

1. Bár az első Thor-filmben Chris Hemsworth még parókát viselt a haja meghosszabítása érdekében, a második részben már a saját frizuráját láthatjuk.

2. Mivel Chris Hemsworth, a maga 190 centijével, bő 30 centiméterrel magasabb filmbéli partnerénél,  a kettejükről készült közeli felvételeknél Portmannek dobozra, vagy egy kislétrára kellett állnia.
 

 


3. Nagyjából harminc darab, különböző súlyú és anyagú változatot készítettek Thor kalapácsából. Az ?eredeti? Mjölnirt alumíniumból készítették, a kaszkadőrmutatványokhoz egy könnyített verziót csináltak, sőt még egy olyan kalapácsot is elkészítettek, ami világít, amikor a filmben villámot szór a fegyver.

4. Az egyik stáblista utáni jelenetet, amelyiknek Benicio del Toro Gyűjtője jelenik meg, az A Galaxis őrzői filmek készítője, James Gunn rendezte.

5. A főgonosz Malekith szerepére versenyben volt Mads Mikkelsen is, aki végül a Hannibál című sorozat forgatásai miatt nem vállalhatta el a karakter megformálását. Később azért kárpótolta őt a Marvel, hiszen ő bújhatott a Doctor Strange főgonoszának, Kaeciliusnak a bőrébe.
 

Ne feledjétek: ma este 21:05-től tehát Thor, vasárnap 20:55-től pedig Thor: Sötét világ az RTL Klub-on!
folytatás

Legkedveltebb hírek
A 13. havi nyugdíj helyett lett a nyugdíjprémium A Bajnai kormány 2009. július 1-jével vette el a
2019-06-19 12:06:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az első ? Pavlics Ferenc vezetésével épített ? holdjárót üzembe helyező, azzal közel harminc kilométert megtett háromfős csapat nem egyszerűen csak autózott, valamint kőzetet és talajt gyűjtött, valamint elhelyezett egy alig nyolc és fél centis alumíniumszobrot, de fontos tudományos munkát is végeztek: a Földtől való távolság pontos mérését segítő állomást állítottak fel, elsőként indítottak szondát a szürke kődarabról, sőt, egy négyszáz éves fizikai törvényszerűséget is megvizsgáltak
2019-06-19 12:05:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A celebet alig egy hete operálta meg plasztikai sebésze, hogy nagy fogyása után, végre a melleivel is elégedett lehessen
2019-06-19 12:05:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ha értesz a vágáshoz és a rendezéshez, érdekelnek a dokumentumfilmek, és most épp nincs munkád, akkor ez a cikk neked íródott, mert lehet, hogy most találtad meg az álommelód
2019-06-19 12:03:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Két hete két részletben 18, a múlt héten 9 forinttal lett olcsóbb a benzin, és ma is csökkent 5 forinttal az ár
2019-06-19 12:00:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Sokan meglepődtek, amikor Hosszú Katinka a Shane Tusuppal történt szakítás után Petrov Árpádot választotta edzőjének
2019-06-19 11:59:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez