íme, 5+5 érdekesség a Thorról és a Thor: Sötét világról!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ezen a hétvégén duplázunk a mennydörgés istenéből! Ma este 21:05-től a Thort, vasárnap 20:55-től pedig a Thor: Sötét világot nézhetitek meg az RTL Klub-on. Thor

1. A casting során két színész között dőlt el, hogy ki kapja meg Thor szerepét: Chris Hemsworth, és a testvére, Liam Hemsworth között. Ahogy azt már tudjuk, végül az idősebb Hemsworth nyerte el a szerepet.

2. Stan Lee egyszer azt nyilatkozta, hogy mindig is szívesen eljátszotta volna Odin szerepét. Bár az említett szerepet nem ő alakította, azért egy cameo erejéig természetesen ebben a Marvel-moziban is feltűnt a képregények nagyörege.

3. Ősi norvég nyelvjárásban a ?Mjölnir? jelentése daráló, innen kapta Thor kalapácsa a nevét.

4. Thor mellett egy másik bosszúálló is ebben a filmben tűnt fel először. Természetesen Clint Bartonról, vagyis Sólyomszemről van szó.

5. A szerepre való felkészülés során Chris Hemsworth egy ex-tengerészgyalogossal edzett.
 


Thor: Sötét világ

1. Bár az első Thor-filmben Chris Hemsworth még parókát viselt a haja meghosszabítása érdekében, a második részben már a saját frizuráját láthatjuk.

2. Mivel Chris Hemsworth, a maga 190 centijével, bő 30 centiméterrel magasabb filmbéli partnerénél,  a kettejükről készült közeli felvételeknél Portmannek dobozra, vagy egy kislétrára kellett állnia.
 

 


3. Nagyjából harminc darab, különböző súlyú és anyagú változatot készítettek Thor kalapácsából. Az ?eredeti? Mjölnirt alumíniumból készítették, a kaszkadőrmutatványokhoz egy könnyített verziót csináltak, sőt még egy olyan kalapácsot is elkészítettek, ami világít, amikor a filmben villámot szór a fegyver.

4. Az egyik stáblista utáni jelenetet, amelyiknek Benicio del Toro Gyűjtője jelenik meg, az A Galaxis őrzői filmek készítője, James Gunn rendezte.

5. A főgonosz Malekith szerepére versenyben volt Mads Mikkelsen is, aki végül a Hannibál című sorozat forgatásai miatt nem vállalhatta el a karakter megformálását. Később azért kárpótolta őt a Marvel, hiszen ő bújhatott a Doctor Strange főgonoszának, Kaeciliusnak a bőrébe.
 

Ne feledjétek: ma este 21:05-től tehát Thor, vasárnap 20:55-től pedig Thor: Sötét világ az RTL Klub-on!
folytatás

Legkedveltebb hírek
Podcastunk elérhető az  iTunes-on, Spotify-on és a Google Podcastson is ? RSS Best Sztárbeszélgetések - PodcastA legizgalmasabb beszélgetések már nemcsak olvashatóak, de hallhatóak is
2020-07-10 05:00:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Lokoléo Party ? Jollyval, Jolly első, önálló műsora, melyben főként mulatós dalok, latin ritmusok és fülbemászó slágerek is hallhatóak
2020-07-10 04:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Silvestre eltűnik, így a család a keresésére indul és Pablo is hazautazik
2020-07-10 04:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Lokoléo Party ? Jollyval, Jolly első, önálló műsora, melyben főként mulatós dalok, latin ritmusok és fülbemászó slágerek is hallhatóak
2020-07-10 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy híres pszichiáter gyilkosság áldozatául esik, a helyszínre érkezve Watsonban tudatosul, hogy az ő volt terapeutája az áldozat
2020-07-10 03:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Eljött az esküvő napja. Miközben mindenki lázasan készülődik, Jimmy és Jeanne ti
2020-07-10 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez