Roman Polanski felesége kiakadt Tarantino új filmjén

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Roman Polanski felesége kiakadt Tarantino új filmjén

Roman Polanski felesége, Emmanuelle Seigner francia színésznő (Szkafander és pillangó) felháborodott Quentin Tarantino új filmje kapcsán, miután a rendező nem konzultált férjével a cannes-i filmfesztiválon bemutatott Volt egyszer egy Hollywood című filmjéről. Az alkotásban Polanski 1969-ben brutálisan meggyilkolt felesége, Sharon Tate alakja is feltűnik.

Seigner az Instagram-posztjában azzal vádolta Tarantinót, hogy ?felhasználta valaki tragikus életét, átgyalogolva rajta?.  Hozzátette, ő nem a filmet bírálja, mert szerinte az amúgy remek lett, csak a koncepcióval van baja.

?Csupán azt mondom, nem zavarta őket (Hollywoodban), hogy egy olyan filmet csináljanak, amely Romanról és tragikus történetéről szól, miközben kitaszították őt maguk közül? – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Comment peut-on se servir de la vie tragique de quelqu?un tout en le piétinant …. a méditer ( je parle du syst?me qui piétine Roman ) Petit ajustement car je vois que des gens ne comprennent pas mon propos . Je ne critique pas le film . Je dis juste que cela ne les dérange pas de faire un film qui parle de Roman et de son histoire tragique et donc de faire du business avec ca , alors que de l autre coté , ils en ont fait un paria . Et tout cela sans le consulter bien s?r. Que le film soit bien , heureusement , j ?ai envie de dire . Mais le concept me dérange .

Emmanuelle.Seigner Official (@emmanuelle.seigner) által megosztott bejegyzés, Máj 23., 2019, időpont: 5:37 (PDT időzóna szerint)

Polanski 1978-ban Franciaországba menekült, amikor egy amerikai bíróság bűnösnek találta egy 13 éves lány megerőszakolásában. Polanskit 2003-ban Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia A zongorista című filmjéért, ám azt soha nem vehette át, mert az Egyesült Államokban elfogató parancs van érvényben ellene. A filmakadémia a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom hatására megvonta Polanski tagságát.

Tarantino filmje Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével 1969-ben Los Angelesben játszódik, és megjelenik benne Polanski és akkori felesége, Sharon Tate, akit Margot Robbie ausztrál színésznő alakít.

A film az egyik legesélyesebb a filmfesztivál fődíjára, amelyet szombaton ítélnek oda. Tarantino állítólag konzultált Tate testvérével, Debra Tate-tel a film forgatásának kezdete előtt, és a cannes-i bemutatón arról beszélt, hogy vissza akarta hozni Tate elfeledetett tehetségét.

(MTI)

Kiemelt kép: LOIC VENANCE / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyre kevesebbet költ az állam egészségügyre, de azt is rossz struktúrára
2019-06-24 11:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Rohanó világunkban sokszor csak önmagunkra nincs időnk, pedig nagyon fontos hogy a regenerálódásra is maradjon értékes idő
2019-06-24 11:02:06 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nagy a verseny, szerda délig tart a küzdelem.
2019-06-24 11:01:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A férfiakkal megegyező erkölcsi és anyagi elismerést akarnak a női labdarúgók, követeléseiket egyre több helyen veszik komolyan, a FIFA egyelőre ellenáll
2019-06-24 11:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék az ellen a férfi ellen, aki fahusánggal verte agyon a párját másfél évvel ezelőtt
2019-06-24 10:54:01 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nyáron is vannak olyan alkalmak, rendezvények ahol nagyon fontos az elegáns megjelenés
2019-06-24 10:51:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez