A hátsó ajtón szökhet vissza az NHL-be a nőverő orosz hokis

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A hátsó ajtón szökhet vissza az NHL-be a nőverő orosz hokis

A következő idény felénél, januárban térhet vissza az észak-amerikai profi jégkorongligába (NHL) Vjacseszlav Vojnov, aki felesége bántalmazása miatt négy éve börtönben is ült, írja az MTI.

A 29 éves olimpiai bajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018/19-es szezont kihagyta. Azt megelőzően pedig – miután kényszerűségből elhagyta az Egyesült Államokat – három szezont húzott le az SZKA Szentpétervárban. Ügynökén keresztül jelezte, hogy ajánlat esetén visszatérne az NHL-be, ám első fokon a liga a teljes 2019/20-as idényre eltiltotta.

A fellebbviteli sportbíróság azonban engedélyezte számára, hogy a szezon felénél, a 41. fordulót követően újra játsszon.

Utolsó NHL-es klubja, a Los Angeles Kings – amellyel 2012-ben és 2014-ben bajnok volt – már közölte, hogy nem kívánja leigazolni a védőt.

Vojnov 2014 októberében, kaliforniai otthonában bántalmazta párját. Ezt követően elítélték, gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta. Két hónapot börtönben töltött, majd 2015 szeptemberben kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított ellene, és a kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, hogy családjával visszatér Oroszországba.

A hokis 2013-ban hat évre szóló, 25 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel, ezt a megállapodást végül felbontották, és a klubnak nem kellett kifizetnie a hátralévő 19,25 millió dollárt a játékosnak. Vojnov a tavalyi phjongcshangi olimpián aranyérmes lett hazája válogatottjával, és a torna legjobb védőjének választották.

Nyitókép: Paul Bereswill/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mindenkit a Lukácsba irányítottak át, a szállodafelújítás függvényében dönt a fürdő, hogy mi legyen majd
2020-07-04 18:51:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A tárlatok mintegy hetven százalékán fogadnak ismét látogatókat
2020-07-04 18:18:38 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Andrzej Duda közölte: még hétfőn aláírja az erről szóló javaslatot, amelyet be is terjeszt a parlamentnek
2020-07-04 18:11:13 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez