Balavány: Nem a Fideszre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Balavány: Nem a Fideszre

Megy a latolgatás a barátaim és a felebarátaim közt, hogy kire érdemes. Az egyik azt mondja: senkire, nincs tétje az egésznek, lezsírozva itt minden, tuti elcsalják, de nem is kell csalni, mellettük a nép, meg hát az ellenzék is milyen, ezek

összefogni sem tudnak, de nem-összefogni sem tudnak; ha bekussolnak, akkor az a baj, ha megszólalnak, az még nagyobb baj.

Nem jelentenek ők igazi alternatívát. De ha jelentenének is: tök esélytelenek.

Meglepetés pedig nem várható. Na, ha valamiben, ebben teljes a konszenzus.

Aztán:

a másik elmondja, miért szavaz mégis a DK-ra, a harmadik, hogy miért Momentumra, Jobbikra, LMP-re, satöbbi, a negyedik meg, hogy na, azokra aztán mekkora hülyeség, akkor már inkább maradjon a Fidesz, azt legalább megszoktuk; mire az ötödik, hogy ez mind baromság, legyen a Kutyapárt, annak legalább humora van, a hatodik meg: még hogy Kutyapárt, az aztán végképp elvesztegetett szavazat, vegyük már komolyan magunkat.

A hetedik te magad légy; válaszd, akit akarsz, de azt azért rögzítsük: a Fideszre ikszelni a lehető legrosszabb döntés.

Hallom és értem az úgynevezett érveket. Azért úgynevezett, mert ezek a tényeket és a valóságot elsumákoló mantrák. Akik őszinte hittel korteskednek a Fidesz mellett, szóról szóra felmondják, amit a propagandagépezet beléjük vert.

Az a baj, kormánypárti barátaim és felebarátaim, hogy a Fidesz megerősödésével nem csupán annyi történik, hogy nyerni fog a kedvencetek, és hurrá. Az történik, hogy még nagyobb hatalomhoz segítitek a szörnyet, ami végül titeket is kinyír. Nem, nem túlzok. Egyszerűen csak  látom a propaganda Patyomkin-falvai mögött a valóságot.

A Fidesz Orbán Viktor fülével meghallotta azok hangját, akik jó dolgukban megunták a humanista Európát. Meg azoknak a talajtalan és gyökértelen tömegeknek a hangját, akik őrült összeesküvés-elméletektől, tájékozatlanságból fakadó ordaseszméktől fertőzöttek. Orbán Viktor is ilyen ember, azt hiszem, bár a tájékozatlanság az esetében aligha játszik.

A Fidesz azon pártok közül való, akik próbálják Európát visszatolni a XX. századba. Ugyanazokba az érzelmekbe és hangulatokba, ugyanazokba az ideológiákba és bűnökbe, amiket elvileg már megbántunk, amiken elvileg már túl vagyunk. Közben ez persze a XXI. század, amikor a régi, történelmi bűnöket hatékonyabban lehet újra elkövetni, köszönhetően a szédületes technológiai fejlődésnek.

És ahol, mindezek tetejébe, látható távolságba került az emberiség kipusztulása a globális klímakatasztrófa miatt.

Ha a Fideszre szavazol, akkor:

azokra a politikai erőkre szavazol, amelyek a profitéhség okán letagadják, vagy legalábbis bagatellizálják a klímaváltozást, és ellenállnak az ökológiai katasztrófát elhárítani igyekvő törekvéseknek; (lásd külügyminiszterünket, aki hitet tett amellett, hogy el kell utasítani ?a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós célok megváltoztatására irányuló brüsszeli törekvéseket?). Amikor a Fideszre szavazol, arra a gyomorforgatóan cinikus pártra szavazol, mely szerint a klímavédelmi tüntetések szervezői ?jóhiszemű embereket csapnak be, mert a megmozdulás mögött valójában az Avaaz migránspárti Soros-szervezet áll?. Tehát, amikor a Fideszre szavazol, arra szavazol, hogy néhány évtizeden belül élhetetlenné válhasson Európa, és benne Magyarország időjárása. Berzenkedsz a népvándorlás ellen? El sem tudod képzelni, hogy a klímaváltozás miatt milyen tömegek menekülnek el majd az elsivatagosodott lakóhelyükről. Tetszik, nem tetszik: amikor a Fideszre szavazol, akkor ínségekre, aszályra, állat- és növényfajok pusztulására, végső soron a bolygó felperzselődésére szavazol. Amikor a Fideszre szavazol, egy olyan pártra szavazol, melynek legnagyobb erőforrása a gyűlölet. A Fidesz ? mint minden szélsőséges populista párt Európában és a világon ? abból él, hogy az embereket egymás ellen hergeli. Neki akár nem is kell idegengyűlölőnek, iszlamofóbnak, antiszemitának, homofóbnak, cigányellenesnek stb. lennie. Elég, ha felerősíti és vitorlájába fogja a gyűlöleteket, melyek itt kavarognak a kontinensen. A gyűlölet pedig előbb-utóbb erőszakhoz vezet, ezt már megtanultuk, legutóbb a XX. században. Ha a Fideszre szavazol, akkor a gyűlölet kiteljesedésére, vagyis a nyílt erőszakra, igen, végső esetben a terrorra szavazol. Amikor a Fideszre szavazol, olyan pártra szavazol, amely nem szereti a szabadságot. Pontosabban: csak a saját elitjének szabadságát szereti, és arra törekszik, hogy mindenki másból engedelmes alattvaló legyen, beleértve téged is, akit a propaganda révén szavazórobottá formálnak. Ne légy szavazórobot! Ha a Fideszre szavazol, arra szavazol, hogy mások mondják meg, mit szabad gondolnod és mondanod, hogy kit szeress és hogyan, miként neveld a gyermeked, mit olvass és mit ne, milyen zenét hallgass és milyet ne. Ha a Fideszre szavazol, a zsarnokságra szavazol. Amikor a Fideszre szavazol, olyan politikusokra szavazol, akik gazdagpártiak és szegényellenesek, valamint végtelenül korruptak. A Fidesz-kormány kisajtol belőled a mélyen igazságtalan adórendszerén keresztül egy csomó pénzt, amit aztán ellop és/vagy elherdál, de sajnálja egészségügyre, oktatásra, szociális integrációra fordítani. A Fidesz belőled él, de nem a javadra gazdálkodik. A jövedelmi különbségek egyre nagyobbak, a lakosság egyharmada létminimum alatt él, gyerekek százezrei nélkülöznek. Ha most a Fideszre szavazol, az ínségre, a hajléktalanságra, és az elit további gazdagodására szavazol.

Kedves barátom vagy felebarátom, maradj otthon, vagy ne maradj otthon, csinálj bármit, csak a Fideszt ne támogasd. Ha rá szavazol, magad ellen szavazol. A gyerekeid ellen szavazol, az anyád és apád ellen szavazol, a jövő ellen szavazol, az emberség és az igazság ellen szavazol. Ne higgy a Fidesznek, legalább egy napig ne higgy neki!

Ha a Fideszre szavazol, azzal  nem Brüsszel ellen, hanem a hazád ellen szavazol. 

Hát persze, hogy nem várható meglepetés. A meglepetés sosem várható, hiszen, ha várható lenne, nem is volna meglepetés. De azért előfordul néha.

Én olyan meglepetésnek is örülnék, hogy a Fidesz mégsem tarol akkorát, amekkorát tervez, és amekkorára az előrejelzések szerint számíthat. Tán nem megerősödik, hanem reccsen a pozíciója, úgy az Európai Unióban, mint idehaza.

Ha ezért tudok valamit tenni, megteszem, hazafias kötelességből. Azzal például, hogy megírom ezt a cikket, és elmegyek szavazni. Nem a Fideszre.

Balavány György korábbi cikkei Balavány: Nem a FideszreBalavány György: Úgy tűnik, Kövér László már egyáltalán nem normálisBalavány: Patkányozni embertelen

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 16 fok között várható
2020-10-19 16:19:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Varga Zsolt András jelölését az Országos Bírói Tanács egyhangúlag utasította el, ennek ellenére valószínűleg megszavazza a parlament
2020-10-19 16:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A legújabb járványellenes korlátozások értelmében Ausztriában zárt térben hat, kültéren pedig legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze péntektől – jelentette be hétfőn Sebastian Kurz osztrák kancellár
2020-10-19 15:42:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez