?A makett sarkában volt egy torony, amit valaki letört. Ez a torony a mi Emesénk?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
?A makett sarkában volt egy torony, amit valaki letört. Ez a torony a mi Emesénk?

Díjat kapott az a 18 éves lány, akit Cegléden húsvét előtt este a belvárosban minden jel szerint nagy sebességgel elgázolt egy 22 éves férfi. Az elhunyt Bognár Emese iskolatársaival közösen egy makettet készített iskolájukról és környezetéről a Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért nevet viselő pályázatra, a legjobb művekből kiállítás nyílt ma a Budapesti Történeti Múzeumban. Emeséék nyertek, ebben pedig oroszlánrésze volt neki. Az elhunyt diáklány édesanyja vette át a legjobbaknak járó díjat.

Az édesanya beszélt a lányáról a 24.hu-nak, illetve Emese tanára is elmesélte, hogy a lány nélkül nem nyerhették volna meg a díjat. (A videót a cikk szövege felett láthatják.)

A lány barátjával kelt át az egyik főutcának számító Kossuth Ferenc utcán egy útkereszteződésben húsvét előestéjén, amikor elütötte őket a gázoló bivalyerős BMW-jével. A lány barátja súlyos sérüléseket, többszörös törést és belső zúzódásokat szenvedett. A gázoló egy helyi befolyásos vállalkozó fia, a gázolónak apjával közös cége egy vagyonvédelmi, biztonsági cég.

Helybéliek egy éve aláírásgyűjtést szerveztek pont a mostani gázolás utcájában és környező utcákban száguldozók miatt, kérték Takáts Lászlót, fideszes polgármestert és Török Csaba rendőrkapitányt, hogy vessenek véget az életveszélyes és a környékbeliek pihenését zavaró ? amúgy sok éve zajló ? száguldozásnak, de érdemben, hathatós intézkedések nem születtek. Most, hogy megtörtént a tragédia, a polgármester a felelősséget igyekszik a rendőrségre tolni. A városvezetés hirtelen talált 10 millió forintot az ügy kezelésére, a rendőrségnek adták, hogy azok traffipax-szal mérjék a gyorshajtókat. Azóta újra nagy egyeztetés volt sok ember részvételével, hogy tenni kellene valamit a száguldozás megfékezése érdekében ? a lázas munka látszatját keltette a pár héttel ezelőtt az önkormányzati hivatalban tartott megbeszélés, ugyanúgy, ahogyan egy éve, a petíció átvétele után igyekezett kezelni az ügyet a polgármester.

A tragédiáról és a hátteréről videós anyagunkban többet megtudhat:

Évek óta száguldoznak, most meghalt egy 18 éves lány, mégis megy a hárításCegléden hiába könyörögtek a városvezetésnek és a rendőrségnek, hogy az évek óta zajló száguldozásnak vessen véget, érdemi lépések nem történtek. Videó.

A történetet folytatjuk.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy Örs Vezér téri bevásárlóközpontban sodorta le egy rabbi fejéről a kipát egy férfi
2020-07-02 11:32:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Bőven találnak táplálékot az új lakhelyükön, így nagyjából egy hónapig el sem kell mozdulniuk onnan
2020-07-02 11:26:17 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Csak eggyel, de nőtt az aktív fertőzöttek száma is
2020-07-02 10:57:47 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Eredménytelennek nyilvánították a versenyt, senki sem tudja, mit hoz a jövő
2020-07-02 10:57:35 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Tiszafüredi Járásbíróság nem jogerős ítéletével a két társával, köztük fiatalkorú gyermekével társtettességben elkövetett rablás bűntettével, kiskorú veszélyeztetésével vádolt 60 éves abádszalóki nőt 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte
2020-07-02 10:54:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Pár napja mutatta meg az RTL Reggeli műsorában vadi új fenekét Róka Adrienn, aki épp akkor töltette fel frissen a hátsó testrészét
2020-07-02 10:48:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez