?A makett sarkában volt egy torony, amit valaki letört. Ez a torony a mi Emesénk?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
?A makett sarkában volt egy torony, amit valaki letört. Ez a torony a mi Emesénk?

Díjat kapott az a 18 éves lány, akit Cegléden húsvét előtt este a belvárosban minden jel szerint nagy sebességgel elgázolt egy 22 éves férfi. Az elhunyt Bognár Emese iskolatársaival közösen egy makettet készített iskolájukról és környezetéről a Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért nevet viselő pályázatra, a legjobb művekből kiállítás nyílt ma a Budapesti Történeti Múzeumban. Emeséék nyertek, ebben pedig oroszlánrésze volt neki. Az elhunyt diáklány édesanyja vette át a legjobbaknak járó díjat.

Az édesanya beszélt a lányáról a 24.hu-nak, illetve Emese tanára is elmesélte, hogy a lány nélkül nem nyerhették volna meg a díjat. (A videót a cikk szövege felett láthatják.)

A lány barátjával kelt át az egyik főutcának számító Kossuth Ferenc utcán egy útkereszteződésben húsvét előestéjén, amikor elütötte őket a gázoló bivalyerős BMW-jével. A lány barátja súlyos sérüléseket, többszörös törést és belső zúzódásokat szenvedett. A gázoló egy helyi befolyásos vállalkozó fia, a gázolónak apjával közös cége egy vagyonvédelmi, biztonsági cég.

Helybéliek egy éve aláírásgyűjtést szerveztek pont a mostani gázolás utcájában és környező utcákban száguldozók miatt, kérték Takáts Lászlót, fideszes polgármestert és Török Csaba rendőrkapitányt, hogy vessenek véget az életveszélyes és a környékbeliek pihenését zavaró ? amúgy sok éve zajló ? száguldozásnak, de érdemben, hathatós intézkedések nem születtek. Most, hogy megtörtént a tragédia, a polgármester a felelősséget igyekszik a rendőrségre tolni. A városvezetés hirtelen talált 10 millió forintot az ügy kezelésére, a rendőrségnek adták, hogy azok traffipax-szal mérjék a gyorshajtókat. Azóta újra nagy egyeztetés volt sok ember részvételével, hogy tenni kellene valamit a száguldozás megfékezése érdekében ? a lázas munka látszatját keltette a pár héttel ezelőtt az önkormányzati hivatalban tartott megbeszélés, ugyanúgy, ahogyan egy éve, a petíció átvétele után igyekezett kezelni az ügyet a polgármester.

A tragédiáról és a hátteréről videós anyagunkban többet megtudhat:

Évek óta száguldoznak, most meghalt egy 18 éves lány, mégis megy a hárításCegléden hiába könyörögtek a városvezetésnek és a rendőrségnek, hogy az évek óta zajló száguldozásnak vessen véget, érdemi lépések nem történtek. Videó.

A történetet folytatjuk.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A benyújtott költségvetési törvényjavaslat egyik fejezeti melléklete szerint összesen 92,7 milliárd forintot tervez a határokon túl elkölteni a kormány 2020-ban, ami 4 milliárddal haladja meg az idei 88,8 milliárdot ? derül ki az mfor
2019-06-17 13:53:00 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Bővült azoknak a külföldieknek a száma, akik valótlan tartalmú okmányokat vettek át az egy bűnözőkkel összejátszó dolgozótól a kormányablaknál
2019-06-17 13:52:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Pécs városa mellett eddig két szakmai szervezet ? a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Színházi Társaság ? osztozott a Pécsi Országos Találkozó tulajdonjogán
2019-06-17 13:51:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy motiválják, hogy tovább eddzen
2019-06-17 13:50:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az énekesnő vasárnap fellépőként és díjazottként is részt vett a 2019-es Radio Disney zenei díjátadóján
2019-06-17 13:45:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 51. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáj
2019-06-17 13:42:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez