Letartóztatták Stan Lee egykori menedzserét, mert kihasználta az idős képregényzsenit

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Letartóztatták Stan Lee egykori menedzserét, mert kihasználta az idős képregényzsenit

A tizenegy évesen a CNN képernyőin pénzügyi zseniként feltűnt Keya Morgan a világ számtalan hírességét képviselte már, de a Fehér Ház, a Kongresszusi Könyvtár, a Louvre és a Modern Művészetek Múzeuma (MOMA) is igénybe vette már a segítségét.

A harminchét éves férfi felett most azonban viharfelhők gyűlnek: a Los Angeles megyei ügyészség vádirata alapján most Arizonában vették őrizetbe, és

egyebek között idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással, csalással és helytelen viselkedéssel vádolják.

A hatóságok szerint Morgan tőkét akart magának kovácsolni a Marvel Comics vezérelméjének vagyonából, és habár soha nem léphetett fel Stan Lee nevében, mégis jókora befolyást gyakorolt rá.

A rendőrség szerint az üzleti menedzser több mint 262 ezer dollárt, azaz 76 millió forintot tett zsebre csak azokból az autogrammosztó rendezvényekből, amelyeken Lee 2018 májusában részt vett. A hatóságok azzal is vádolják, hogy a képregényzsenit egy időben még Hollywood Hills-i otthonából is átköltöztette egy Beverly Hills-i öröklakásba, hogy nagyobb befolyása legyen rá.

A tavaly elhunyt filmes lánya már tavaly távolságtartási végzést kért Morgan ellen, arra hivatkozva, hogy

manipulálja a mentálisan egyre hanyatló édesapját, sőt, megakadályozza, hogy családtagjaival és barátaival találkozzon, valamint megpróbálja átvenni az ellenőrzést üzleti érdekeltségei és pénzügyei felett.

A Pókember, a Vasember és számos más legendás szuperhős alkotója kilencvenöt évesen korában, 2018. novemberében hunyt el. Képregényei 75 országban, 25 nyelven, és több mint kétmillió példányban jelentek meg. Figuráival 24 animációs tévésorozatban és számos játékfilmben is találkozhattak a nézők.

Ő tanította meg a világnak, hogy szuperhősök léteznekHogyan változtatta meg Stan Lee, a szuperhősök keresztapja a popkultúrát?

Lee az 1960-as években a Marvelnél forradalmasította a képregényműfajt és ezen keresztül az amerikai popkultúrát. A jelmezeket és az akciókat a fiatalok igényeihez igazította, az általa kitalált szuperhősök pedig az amerikai film kiemelkedő karakterévé váltak, és rajongók több nemzedékének álmait váltották valóra a virtuális térben.

Az elmúlt években a Marvel Comics filmstúdió több tucat kasszasikert produkált olyan szuperhősökkel, amelyek karakterének megformálásában maga Stan Lee is részt vett. Ezek világszerte több mint húszmilliárd dollár bevételt hoztak ? írja az MTI.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Kézzel írott Receptek házigazdájaként Bereznay Tamás séf vendégeivel áll a konyhapult mögé
2019-06-26 06:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy titkosszolgálatnak az a dolga, hogy nemzetbiztonsági kockázatokat lásson minél több helyen, ezért fizetik őket ? mondta a Népszavának Georgij Potapov, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) kormányzótanácsának elnökhelyettese
2019-06-26 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rendező: John Lyde Szereplők: Kevin Sorbo, Melanie Stone, Nicola Posener, Adam Johnson, Jake Stormoen
2019-06-26 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Még májusban írtunk róla, hogy a Samsung bejelentette a 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 nevű képalkotó szenzort, amivel kapcsolatban úgy lehetett tudni, hogy leghamarabb talán egy 2020-ban bemutatkozó prémium modellbe építik be
2019-06-26 05:40:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ajánló - Szereplők: Jamie Pressly, Holly Valance, Sarah Carter, Eric Roberts, Natassia Mal
2019-06-26 05:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az egész országban nagy melegre kell felkészülni legalább két napig
2019-06-26 05:22:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez