Letartóztatták Stan Lee egykori menedzserét, mert kihasználta az idős képregényzsenit

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Letartóztatták Stan Lee egykori menedzserét, mert kihasználta az idős képregényzsenit

A tizenegy évesen a CNN képernyőin pénzügyi zseniként feltűnt Keya Morgan a világ számtalan hírességét képviselte már, de a Fehér Ház, a Kongresszusi Könyvtár, a Louvre és a Modern Művészetek Múzeuma (MOMA) is igénybe vette már a segítségét.

A harminchét éves férfi felett most azonban viharfelhők gyűlnek: a Los Angeles megyei ügyészség vádirata alapján most Arizonában vették őrizetbe, és

egyebek között idős ember ellen elkövetett lopással, hűtlen kezeléssel, hamisítással, csalással és helytelen viselkedéssel vádolják.

A hatóságok szerint Morgan tőkét akart magának kovácsolni a Marvel Comics vezérelméjének vagyonából, és habár soha nem léphetett fel Stan Lee nevében, mégis jókora befolyást gyakorolt rá.

A rendőrség szerint az üzleti menedzser több mint 262 ezer dollárt, azaz 76 millió forintot tett zsebre csak azokból az autogrammosztó rendezvényekből, amelyeken Lee 2018 májusában részt vett. A hatóságok azzal is vádolják, hogy a képregényzsenit egy időben még Hollywood Hills-i otthonából is átköltöztette egy Beverly Hills-i öröklakásba, hogy nagyobb befolyása legyen rá.

A tavaly elhunyt filmes lánya már tavaly távolságtartási végzést kért Morgan ellen, arra hivatkozva, hogy

manipulálja a mentálisan egyre hanyatló édesapját, sőt, megakadályozza, hogy családtagjaival és barátaival találkozzon, valamint megpróbálja átvenni az ellenőrzést üzleti érdekeltségei és pénzügyei felett.

A Pókember, a Vasember és számos más legendás szuperhős alkotója kilencvenöt évesen korában, 2018. novemberében hunyt el. Képregényei 75 országban, 25 nyelven, és több mint kétmillió példányban jelentek meg. Figuráival 24 animációs tévésorozatban és számos játékfilmben is találkozhattak a nézők.

Ő tanította meg a világnak, hogy szuperhősök léteznekHogyan változtatta meg Stan Lee, a szuperhősök keresztapja a popkultúrát?

Lee az 1960-as években a Marvelnél forradalmasította a képregényműfajt és ezen keresztül az amerikai popkultúrát. A jelmezeket és az akciókat a fiatalok igényeihez igazította, az általa kitalált szuperhősök pedig az amerikai film kiemelkedő karakterévé váltak, és rajongók több nemzedékének álmait váltották valóra a virtuális térben.

Az elmúlt években a Marvel Comics filmstúdió több tucat kasszasikert produkált olyan szuperhősökkel, amelyek karakterének megformálásában maga Stan Lee is részt vett. Ezek világszerte több mint húszmilliárd dollár bevételt hoztak ? írja az MTI.

folytatás

Legkedveltebb hírek
 Ne hagyd ki az Újratervezés legújabb epizódját!
2019-11-21 00:01:42 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Újra mindent beleadnak majd a játékosok abba, hogy "kifosszák" a Nyomd a gombot, tesó! stúdióját
2019-11-21 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A lelkész a ?Humanitárius kötelesség - biztonsági kockázat?" című rendezvényen bölcselkedett
2019-11-20 23:22:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Rendező: Mike Flanagan Szereplők: Kate Bosworth, Thomas Jane, Jacob Tremblay, Annabeth Gis
2019-11-20 23:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A korábban fideszesként, majd a Fidesz jelöltjével szemben, függetlenként is nyerő Nagy Szilárdot sikkasztás miatt ítélték el
2019-11-20 23:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az Újratervezők teljes erejükkel a Végh család otthonának felújításán dolgoznak
2019-11-20 23:02:35 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez