Monacói Nagydíj: Hamilton ?rongyosra hajtott? kerékkel nyert

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Igazán szép gesztussal kezdődött az idei Monacói Nagydíj:  rajtja előtt a versenyzők piros, NIKI feliratú sapkát vettek, majd körbeállták Niki Lauda pályán elhelyezett sisakját és egy perces néma tiszteletadással adóztak a hétfőn, 70 éves korában elhunyt osztrák világbajnok előtt.

Everyone donned special “Niki” caps for the drivers’ parade earlier today

Join the F1 community in honouring Niki during the in-lap in Monaco – grab a red cap, hold a banner, stand and applaud, or pay your own tribute.#ForNiki #F1 pic.twitter.com/eCeSl2Jpwx

? Formula 1 (@F1) 2019. május 26.


Sikeresebbek voltak Niki Laudánál, de bátrabbak biztos nemA nürburgringi balesete után az utolsó kenetet is feladták neki, hat héttel később már ismét a Ferrariban ült. Külseje és személyisége miatt a sok filmsztárszerű pilóta között igazi különcnek számított.

Ilyen előzmények után indult el a verseny, ahol a rajtot követően Verstappen kis híján megelőzte Bottast, a végül a szombati kapitális Ferrari miatt csak a 15. helyről rajtoló Leclerc egy helyet javított, és Raikkönen koccant Stroll autójával, ezért visszaesett a 17. helyre. Amúgy az első kör után egy darabig semmi sem történt, pont úgy haladtak, mint ahogy beálltak a rajtrácsra.

LAP 1/78: GAINS AND LOSSES #MonacoGP #F1 pic.twitter.com/EdJMTtqh4k

? Formula 1 (@F1) 2019. május 26.


Később az időjósok ? folyamatosan esőt vizionáltak, de egy-két cseppnél nem esett több ?, Leclerc, valamint Verstappen és Bottas összeakaszkodása borzolta némiképp a kedélyeket.

A ferraris összeakadt a 8. körben Hülkemberggel, majd defektes lett a gumija, visszaesett a 20. helyre. A 18 körben jelezte, hogy a dupla kerékcsere ? lágy gumikat is kapott ? sem segített, nehezen vezethető az autója, így hiába a hazai pálya, 10 körrel a koccanása után feladta a versenyt.

Szinte hihetetlen, de Monacóban úgy látszik a kerékcserék tartogatták a legnagyobb izgalmakat. A Leclerc-Hülkemberg kocc miatt elrendelt Safety Cart többen is kihasználták kerékcserére. így tett Bottas, Verstappen és Vettel. A holland volt a  leggyorsabb, így hajszállal gyorsabban jött ki a boxból, mint a Mercedes, és kicsit izmoztak egymással, össze is akadtak.

LAP 9/78: Bottas and Verstappen touch as they pit under the Safety Car #MonacoGP #F1 pic.twitter.com/ZwPdPPqbC1

? Formula 1 (@F1) 2019. május 26.

Az esetet később vizsgálták, és a holland pilóta öt másodperces időbüntetést kapott a bokszutcai ütközés miatt.

Hamilton egy idő után folyamatosan panaszkodott a gumijaira, de a mérnöke folyton nyugtatgatta, mondván; nyugi, biztosak abban, hogy kibírja a verseny végéig a közepes abroncs. Mindez azért volt különösen érdekes, mert Verstappan sem állt ki kerékcserére, így az öt másodperces büntetését sem töltötte le ? a szabály szerint vagy a kiállás alatt kell letöltenie, vagy a végén adják hozzá az idejéhez ?, viszont folyton szorongatta az egyre idegesebb Hamiltont. A 71. körben majdnem meg is tette:

LAP 76/78

Contact! #MonacoGP #F1 pic.twitter.com/iwaqdjoP5Q

? Formula 1 (@F1) 2019. május 26.

Hamilton azonban pazarul tartotta magát ? meg a kerekei is, amelyet kis túlzással rongyosra hajtott ?, és begyűjtötte pályafutása harmadik monacói győzelmét, amelyet első sorban mérnökei és csapatfőnökei matekolásának és pedagógiai érzékének köszönhetett. Mivel Verstappentől levonták a végén az öt másodpercet, így a dobogó második fokára a végig csöndben autózó Vettel állhatott fel, míg a harmadik Bottas lett.

BREAKING: @LewisHamilton wins in Monaco and extends his lead at the top of the standings @Max33Verstappen finishes P2, but a time penalty drops him to P4#MonacoGP #F1 pic.twitter.com/O8wPcYkh49

? Formula 1 (@F1) 2019. május 26.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy híres pszichiáter gyilkosság áldozatául esik, a helyszínre érkezve Watsonban tudatosul, hogy az ő volt terapeutája az áldozat
2020-07-10 03:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Eljött az esküvő napja. Miközben mindenki lázasan készülődik, Jimmy és Jeanne ti
2020-07-10 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A sorozat minden része két, valóban megtörtént orvosi esetet dolgoz fel színészek
2020-07-10 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Betty, Lizzy és Talula újra összebútoroznak, és igyekszenek segíteni egymást a nehéz időszakban
2020-07-10 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zenés szórakoztató műsor
2020-07-09 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Érdekes ítélet született a 27. percben, de ha már így alakult, a manchesteriek éltek a lehetősé
2020-07-09 23:32:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez