Nehéz a munkája és az élete ? kiborult az influenszer

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nehéz a munkája és az élete ? kiborult az influenszer

Egy ausztrál Instagram-sztár elpanaszolta, mennyi nehézséggel kell szembenéznie munkája során.

Cassidy McGill-t a Love Island Australia című műsorból ismerték meg a legtöbben. A 23 éves nő azóta influenszerként tevékenykedik: közel 260 ezer követője van az Instagramon; leginkább divat és fitnesz témakörökben posztol ? és természetesen gyakran termékeket és szolgáltatásokat is reklámoz a képeken és a videókon (feltehetően brutális összegekért cserébe, de erről majd később).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CASSIDY (@cattcity) által megosztott bejegyzés, Máj 10., 2019, időpont: 12:34 (PDT időzóna szerint)

McGill most egy Instagram-sztoriban azért fakadt ki, mert szerinte sokan megbélyegzik, lenézik azokat, akiknek a közösségi médiában való szereplés a munkája, mondván semmit nem csinálnak, cserébe rengeteg pénzt kaszálnak. Ezzel szemben szerinte ez egy soha véget nem érő munka, amelynek végzése közben folyamatosan komoly nyomás helyezedik rájuk, influenszerekre. Azt mondja, neki például 260 ezer főnöke van, akiknek a boldogságát és vágyait mindig szem előtt kell tartania,

például van, hogy ő néha szíve szerint másról posztolna, mert más dolgokat kedvel, mint a követői, de mégsem teheti meg.

Végül ez az utolsó kőkemény érve:

Tehát ez egy nehéz munka, sosincs vége, de látjátok, mégis csináljuk.

Visszatérve a szponzorált posztokra: a BBC-nek még 2018 őszén nyilatkozott egy influenszerekkel foglalkozó marketing-ügynökség kreatív igazgatója, aki elmondta, hogy a 10 ezernél több rajongóval rendelkező instagramozóknak bejegyzésenként (tehát egyetlen képért vagy videóért, amin a termékkel pózolnak) akár 750 fontot (280 ezer forint) is fizethetnek a cégek, míg a milliós követőbázisú sztárok akár 10 ezer fontot (3,7 millió forint) is kaszálhatnak egyetlen poszttal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CASSIDY (@cattcity) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2019, időpont: 12:25 (PDT időzóna szerint)

 

A fiatalok nem hisznek az influenszereknekA Z-generáció már meggondolja, kinek hisz. ?Influenszer lettem és ezzel törlöm a seggemet, most kaptam ingyen a postán?Rosszul alakult ki itthon az influenszerpiac, de vajon mi rá a megoldás? Ennek jártunk utána.
folytatás

Legkedveltebb hírek
A 34 éves férfi megpróbált elmenekülni. Nem sikerült.
2020-09-26 13:04:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az ingyenes maszkokat az üzlet ügyeletes vezetőjétől vagy biztonsági őrtől lehet elkérni
2020-09-26 12:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Zetor Leila néven népszerű blogger volt sok követővel
2020-09-26 12:33:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az országos tisztifőorvos az időseket is arra kérte, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és vásároljanak korán
2020-09-26 12:29:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni ? mondta szombaton a közmédiának az országos tiszti főorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt
2020-09-26 12:23:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez