Az újépítésű lakások piaca (x)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Az újépítésű lakások piaca (x)

 

Az újépítésű lakások piaca változatlanul pörög, nem csak a fővárosban valósulnak meg sorra ilyen projektek, hanem az agglomerációban is. Ezeknek a projekteknek az értékesítésében megfigyelhető egy minta, miszerint a kisebb, akár befektetési célra vásárolt lakások hamarabb elkelnek, míg a nagyobb, több hálószobás ingatlanokat óvatosabban vásárolják meg. Ennek a hátteréről beszélgettünk a Balla Ingatlan szakértőivel egy konkrét példán, a biatorbágyi Tópark projekten keresztül.

Két éve indult el a Tópark Ingatlanfejlesztés során megvalósult lakóingaltanok értékesítése. A projekt legtöbb épületében már alig van szabad lakás, a lakások közel 90%-a elkelt. A befektetők és a kisebb családok által keresett másfél illetve kettő szobás lakások már a projekt értékesítési szakaszának elején értékesítésre kerültek, majd a nagyobb lakások is elkeltek.

A Tópark C épületének utolsó lakása is értékesítésre került 2019 májusában, mely azért tekinthető különleges eredménynek, mert szinte minden ingatlanfejlesztés során az ingatlan műszaki átadása után is maradnak értékesítésre váró lakások ? tudtuk meg az értékesítést végző Balla Ingatlan munkatársaitól. Az, hogy az első lakók beköltözése után egyáltalán nem maradt szabad lakás, azt mutatja meg, hogy az ingatlanfejlesztő által jól megválasztott lakásmix, a magas színvonalú kivitelezés, és a reális árazás együtt milyen sikert tud hozni.

Ma már csak pár panorámás lakás, illetve nagyteraszos penthouse lakás várja a vásárlókat a Tópark J épületeiben, de ez nem meglepő, hiszen ebben az ingatlanpiaci szegmensben jellemzően a megvalósulás után jelenik meg erősebb kereslet, és a vásárlók az ilyen lakások esetében megvárják hogy a lakók egy része beköltözzön az épületbe, kialakuljon a társasház működési rendje.

A Balla Ingatlan munkatársaitól azt is megtudtuk, hogy nyár közepén elindul a Tópark második ütemében épülő lakóingatlanok értékesítése, mely lakások ma körülbelül 60%-os készültségi fokon állnak, ezért ezek átadása még az idei évben várható. Az érdeklődés annyira felfokozott ezen ingatlanok iránt is, hogy az értékesítési várólista többszörösen meghaladja az értékesítendő lakások számát.

Az ingatlanfejlesztés során A kategóriás irodák, kereskedelmi és szolgáltató egységek, illetve szálloda és konferencia központ valósul meg. Ezen funkciók iránt is jelentős az érdeklődés.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket, a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint viszont a hatályos szabályozás alapján a kitüntetést nem lehet visszavonni
2019-09-18 09:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése jogerős, az ukrán férfi november végéig nem szabadul
2019-09-18 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A korábbi amatőr és profi világbajnok ökölvívó, jelenleg a magyar szövetséget vezető Erdei Zsolt renoméjának finoman szólva sem tett jót, hogy kiderült, a tavalyi, hazai rendezésű ifjúsági világbajnokság után 300 milliós adósság keletkezett
2019-09-18 09:24:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Csak Martalóc Múmiaként emlegetik azt a személyt, aki múlt héten, péntek 13-án rabolt ki egy bankot Texasban, és akit a rendőrség azóta is nagy erőkkel keres ? számolt be róla a CNN
2019-09-18 09:20:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Digitálisan felújítva tér vissza szeptember 19-től országszerte a mozikba Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel
2019-09-18 09:19:17 | Hozzászólások: 0 | hirextra
2019 második negyedévében 4543 üres álláshely volt az oktatásban a KSH szerint
2019-09-18 09:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez