Már nem a másnaposság a legfőbb ok, amiért beteget jelentünk a munkahelyen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Már nem a másnaposság a legfőbb ok, amiért beteget jelentünk a munkahelyen

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a legtöbben arra hivatkozva vesznek ki betegszabadságot, ha másnaposok. A Guardian azt írja, egy új felmérés szerint az első helyen már nem ez az ok áll. A Radio Times felmérése alapján a beteget jelentés leggyakoribb oka az lett, hogy minden ötödik brit egyben akarja megnézni a sorozata összes részét, nem pedig hétről hétre megnézni egy-egy epizódot. Sokan inkább megvárják, hogy kijöjjön az összes rész és egymás után letolják őket, ami egy egész munkanapot is kiadhat időben.

A felmérésből, melyben 5.500 embert kérdeztek meg, kiderült, hogy 18 százalékuk kifejezetten azért jelentett beteget munkahelyén, hogy egyben végignézessék kedvenc sorozaukat. A binge-watch (egyben megnézni egy TV sorozatot, nem pedig hetente) megjelenése 2013-ban jött létre, amikor a Netflix lehetővé tette a nézők számára, hogy egyszerre nézhessék meg a House of Cards (Kártyavár) című sorozatot – bár nem tudni, hogy valaki ténylegesen végignézte-e az összes epizódot egy ültő helyében.

Azóta az Orange is the New Black, a Breaking Bad (Agymenők), a Black Mirror (Fekete tükör), a Fleabag és a Killing Eve is hasonlóan járt el, mellyel, úgy tűnik, radikálisan változtatják meg a TV-nézési szokásokat. Bár annak oka, hogy az Egyesült késztetést éreznek arra, hogy naprakészek maradjanak és az utolsó tévéműsorig is fennmaradjanak akár.

A megkérdezettek 23 százaléka hazudott már arról, hogy látott egy adott műsort, azért, hgy ne lógjon ki a sorból, mivel mindenki más arról beszélt. Eközben a megkérdezettek fele azt mondta, hogy előfordult már, hogy egy ültükben végignéztek több mint nyolc órányi műsort, míg háromnegyedük azt a választ adta, hogy több mint négy órányi adást néztek meg egymás után.

A kutatók korábban megállapították, hogy ezek az emberek, akik többórányi sorozatot néznek meg egymás után,  azok között valószínűbb a szorongás, a magas stressz és a depresszió.

Az USA-ból származó streaming óriások növekedése és a hagyományos brit műsorszolgáltatók streaming és felzárkózási szolgáltatásainak elfogadása alapvetően változtatta meg a televíziózás módját. A felmérés eredményei ugyanakkor azt mutatják, hogy amíg van fogyasztója, a jó minőségű televízió mindig valami olyan lesz, amiből sosem elég?

– mondta Tim Glanfield, a RadioTimes.com szerkesztőségi igazgatója.

Kiemelt kép: MEDIA RIGHTS CAPITAL / PANIC PIC / COLLECTION CHRISTOPHEL

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Nyomd a gombot, tesó! stúdiójában ismét fergeteges és emlékezetes pillanatoknak lehetünk szem
2019-12-09 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Clint Eastwood többek között elképesztő munkatempójáról is híres, filmjeit rendszerint be szokta fejezni idő előtt, William Goldman Mit is hazudtam? című könyvében például elmesél egy sztorit, hogy egyszer elrohant a forgatásról a legközelebbi kajáldába, mert hosszú volt a büfékocsi előtt a sor és félt, hogy miatta fogna
2019-12-09 22:04:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Amerika szerte rengeteg elhagyatott ház várja, hogy felújításra kerüljön
2019-12-09 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez