Továbbra is az olvasók kedvence a Csengőfrász

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Megjelenésének első évfordulójakor is töretlen az érdeklődés Cserhalmi Dániel Csengőfrász című regénye iránt. A szerző legnagyobb örömére nem csak a revíziókban, de az olvasók is dicsérik. ?így viszont még nagyobb a kihívás a következő regénnyel? ? mondja. Előre láthatólag utoljára találkozhatunk személyesen Cserhalmi Dániellel a 90. Ünnepi Könyvhéten, mielőtt beleveti magát a következő kötetének munkálataiba.

Cserhalmi Dániel Csengőfrász című regénye az 1950-es évek Rákosi-korszakának politikai rendőrségének időszakába repít minket: a koncepcionális nyomozások, koholt vádak, a kegyetlen vallatások és a besúgó-hálózatok szövevényes világába, ahol a nyomozók nem válogatnak az eszközökben és senki sem lehet biztonságban.

Cserhalmi Dániel

Bár a könyv regény, és így a történet fantázia szüleménye, sok minden valós tényeken és eseményeken alapszik: ilyen Nagy Ferenc miniszterelnök lemondatása és titkárának, Dr. Kapócs Ferencnek a letartóztatása is. Az ÁVH nyomozóinak többsége is létező személy és a történet helyszínei mellett mi is nap mint nap elsétálunk Budapesten. A könyv tökéletes történelmi hitelességgel repít vissza minket hetven évvel korábbra, miközben összeérnek a szálak és lebilincselően izgalmasan bontakozik ki előttünk a történet, az ellenállók által tervezett merénylet.

Na de mit tudunk az új, közelgő könyvéről?

Az már biztos, hogy több női szereplő bukkan majd fel a történetben, aminek a központi helyszíne az egykori piliscsabai magyar, később szovjet laktanya lesz. Sokan nem tudják, hogy ez ma a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai kampusza: az egyetem épületeiben legénységi és tiszti szállások voltak, míg a dékáni hivatal korábban fogdaként működött. A történet kiindulási pontja a Katonapolitikai Osztály (?katpol?), ami az ÁVH egyik elődszervezete volt, és a szerző ezúttal is egy valós ügyet vesz alapul, a katpol megszűnése után ugyanis az egykori nyomozók nem tudhatták, hogy mikor éri utol őket is a politikai rendőrség. A történeti hitelességet, az alapos kutatást és a lebilincselő történetet, a pattanásig feszülő izgalmat már borítékolhatjuk.

Cserhalmi Dániel 2019. június 16-án, vasárnap 16 órakor dedikál a 90. Ünnepi Könyvhéten az Atlantic Press sátránál.

A szerzőről és a könyv születéséről

Cserhalmi Dániel végzettsége szerint környezetgazdálkodási agrármernök, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője, egyetemi docens. Nős, két gyerek édesapja, további szabadidejében olvas, vagy a zenekarával játszik. Gimnazista kora óta ír, a Csengőfrász megírását a korszak iránti érdeklődése, a krimi iránti szeretete és korábbi olvasásélményei is inspirálták. 2014-ben kezdte el a könyv megírásához szükséges kutatást, amelyben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága is közreműködött. A Csengőfrász 2018-ban jelent meg az Atlantic Press Kiadó gondozásában.

www.avhregenyek.hu

The post Továbbra is az olvasók kedvence a Csengőfrász appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Tóth Barnabás legújabb nagyjátékfilmje, az Akik maradtak 2019
2019-08-25 09:08:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Az Aki bújt fekete humorral vegyített horrorral veszi fel a harcot a leggazdagabb 1% ellen
2019-08-25 08:33:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A Disney kétnapos expóján, a D23-on kiderült, 2022
2019-08-24 21:01:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H
2019-08-24 11:58:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez