450 millió forintba kerül egy BL-győztes pólócsapat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
450 millió forintba kerül egy BL-győztes pólócsapat

Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely szombaton a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

Őrült dráma után nyerte meg első BL-döntőjét a FradiA címvédő büntetőkkel maradt alul a Ferencvárossal szemben.

Nyíri Zoltán az FTC ügyvezető alelnöke szerdán az MTI-nek adott exkluzív interjút, amelyből többek között az is kiderült, az első évben közölnie kellett a játékosokkal, csak az maradjon a klubnál, aki hajlandó ingyen vízilabdázni, ugyanis az előző szakvezetés hibái miatt nem tudtak fizetést adni arra az évre. Innen indult a szakosztály.

A stabilizálás után kulcsfontosságú volt két veterán olimpiai bajnok klasszis, Madaras Norbert és Varga Dániel érkezés, akikkel negyedik helyet szerzett, valamint Eurokupa-győzelmet aratott a gárda. Hozzájuk csatlakozott a Szolnokkal BL-győztes Varga Dénes és Vámos Márton, akikkel az újabb Eurokupa-diadal mellett már a bajnoki címet is elhódította a csapat. Utolsó lépésként ugyancsak Szolnokról érkezett Mezei Tamás és Aaron Younger.is, Nyíri tudja is, sokat köszönhetnek a Tisza-partiaknak.

Nem tagadom, a Szolnokból is építkeztünk, gratulált is nekem a klub korábbi tulajdonosa, aki olyan munkát végzett, amely mintaként szolgált nekünk. Ugyanakkor több játékost mi találtunk: Vogel Somát, Jansik Szilárdot vagy éppen Pohl Zoltánt. Az érkezők pedig még jobbak lettek nálunk, elég, ha csak arra gondolok, hogy Varga Dénes az elmúlt két évben olyan játékot mutatott be itt, ami után méltán mondják rá újra, hogy ő a világ legjobb játékosa

? hangsúlyozta Nyíri Zoltán. Hozzátette, mellettük a klub komoly munkával megtalált és felépített olyan játékosokat is, mint Német Toni vagy Sedlmayer Tamás, akikben leigazolásukkor még közel sem volt annyi lehetőség, mint napjainkban.

A sportvezető elárulta, a szakosztály éves költségvetése megközelítőleg 450 millió forint, ami maximum plusz egy játékos bérével növekedhet a következő szezonra: ez azt jelenti, hogy ugyanannyi távozó lehet, mint érkező, plusz egy fővel.

A klub hivatalosan csütörtökön sajtótájékoztatón jelenti majd be az érkezőket, Nyíri Zoltán ugyanakkor elmondta, az újakkal vélhetően még erősebb lesz a csapat, Varga Zsolt vezetőedzőnek sokkal több variációs lehetősége lesz.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lengyelország mögénk esett vissza a demokráciaindexek listáján, Ghánával holtversenyben állunk a világ 55
2020-01-22 18:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Miközben 47 állam vezetői érkeztek meg Jeruzsálembe az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75
2020-01-22 18:29:15 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Miniszterelnökség közlése szerint a rendkívüli iraki helyzet indokolja, hogy ne honvédségi gépekkel utazzon a miniszterelnök
2020-01-22 18:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Magyar Tudományos Akadémia májusban választja meg új vezetőjét
2020-01-22 18:24:04 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A főpolgármester a köztévén lement szürreális interjú után egy hajléktalanszállón járva szembesült az állami propaganda bűneivel
2020-01-22 18:13:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A fél országot megmozgatta Schobert Norbi nőgyalázó-testszégyenítő videója, aminek kapcsán a celebek is kifakadtak
2020-01-22 17:56:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez