Király Gábort nézte ki magának a Fidesz

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson ? tudta meg a 24.hu. A felkérés tényét Király környezetében is megerősítették lapunknak, de úgy tudjuk végleges döntés még egyik oldalról sem született.

Király, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa kevesebb mint egy hónapja jelentette be visszavonulását.

A szombathelyi Fidesz hosszú ideje igyekszik megtalálni a megfelelő jelöltet az őszi önkormányzati választásra, miután Hende Csaba, az Orbán-kormány korábbi honvédelmi minisztere, a helyi Fidesz irányítója kiábrándult a polgármesteri posztot 2010 óta betöltő Puskás Tivadarból. A városi politika azt követően vált izgalmassá, hogy a Fidesz elveszítette közgyűlési többségét, miután a Pro Savaria Egyesület képviselő Molnár Miklós alpolgármester a túlóratörvény megszavazása után átpártolt a kormányoldaltól az ellenzékhez.

A helyi sajtó szerint februárban közvélemény-kutatást rendeltek, hogy kiderítsék Puskás Tivadart, Illés Károly alpolgármestert vagy a fiatal megyei főjegyzőt, Balázsy Pétert támogatnák-e többen a város választópolgárai közül. Hivatalos bejelentés azonban azóta sem született arról, kit indít a Fidesz a polgármesteri posztért.

Király Gábor karrierje végén tért vissza szülővárosába. 2015 óta játszott újra a szombathelyi Haladásban, de az utolsó szezon nagyon nem jött össze sem neki, sem a csapatnak: a klub búcsúzott az NB I-től, Király pedig 43 évesen, májusban bejelentette visszavonulását.

A Fidesztől nem szokatlan, hogy korábbi élsportolókat jelöljön fontos, főként önkormányzati tisztségekre. A párt színeiben Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász már 2006 óta Győr polgármestere, idén tavasszal pedig Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó lesz a kormányoldal jelöltje Pécs élére. Szintén egy sportoló, Bartók Csaba korábbi kézilabdázó a Fidesz szegedi elnöke, bár ott a polgármesterjelöltet még keresik.

Közös ezekben a városokban, hogy a Fidesz nem indul könnyű helyzetből: Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti, Pécsen a tavalyi parlamenti választáson az ellenzék által támogatott független Mellár Tamás szerzett mandátumot, Szombathelyen pedig az immáron közgyűlési többség birtokában lévő ellenzék közösen indul az önkormányzati választáson, polgármesterjelöltjük az MSZP-s Nemény András.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nihal összeszólalkozik Cengaverrel, amiért nem képes rendezni az anyagi helyzetüket, de a férfi büszkesége nagyobb annál, hogy megemlítse Demirnek a rengeteg tartozásukat
2020-04-09 18:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A rendőrök több mint ezer flakon Antiviral Plus-t foglaltak le Budapesten, amit egy horgászcsalival foglalkozó férfi és a lánya gyárthatott le
2020-04-09 17:58:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez