Fél év után pont került a nejlontáskás botrány végére

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Még tavaly decemberben írtunk arról, hogy a Fallout 76 videojátékot kiadó Bethesda Softwork egy elég kellemetlen botrány közepén találta magát: a posztapokaliptikus videojáték meglehetősen drága, 200 dolláros gyűjtői kiadását egy vászontáskával reklámozták, azonban a vásárlók a marketing anyagokon látható megoldás helyett egy egészen gagyi, filléres nejlontáskát kaptak kézhez.

Egy nejlontáska miatt dagad a botrányGagyit sóztak az 55 000 forintot fizető vásárlókra.

A cég egyik ügyfélszolgálati munkatársa először azt nyilatkozta, hogy túl drága lett volna legyártani a vászontáskákat, ezért döntöttek a nejlon mellett, majd pár nappal később már az volt a hivatalos álláspont, hogy egyszerűen nem volt nyersanyag az eredetileg hirdetett megoldás elkészítéséhez. Erről persze hamar kiderült, hogy nagy jóindulattal is csúsztatás (de inkább hazugság), hiszen a játékot promótáló influencerek ingyen kaptak olyan hátizsákokat, amik bizony normális vászonból készültek.

Fotó: Cenega Hungary

A vásárlók pitiáner átejtése végül olyan botránnyá dagadt, hogy az intereneten már olyan portálok is beszámoltak az esetről, akik egyáltalán nem foglalkoznak videojátékokkal, így a Bethesda végül visszavonulót fújt, és hétfőn a Twitteren jelentették be, hogy mindenkinek kiküldik az eredetileg hirdetett vászontáskát, csak január 31-ig jelentkezni kell a cég által megadott linken.

Ennek már több, mint fél éve, és bár idáig nagy volt a csend, a kiadó végül tartotta a szavát, ugyanis a vásárlók – akik jelenték az elégedetlenségüket – végre megkapták azt, amit cég eredetileg reklámozott, és amiért valójában fizettek. És külön jó hír, hogy a most kitöltött vászonzsák végre betölti az eredeti funkióját, azaz a korábbi silány verzióval ellentétben belefér az a különleges sisak, ami szintén része a nem kevés pénzért árult gyűjtői kiadásnak. Végre mindenki megnyugodhat.

After months of silence my @Fallout 76 Canvas bag v2.0 arrived. The quality is much better overall, comparison below with the original bag at the top. And yes, the helmet does fit inside the new one. pic.twitter.com/b0mBa3sdZk

? j ? (@mooncrests) June 14, 2019

Birkás Péter korábbi cikkei Csodás nézni, ahogy a szótlan mester újjávarázsol egy közel 30 éves gépetFél év után pont került a nejlontáskás botrány végéreRedmi 7 vagy Xiaomi Mi Play: melyik jobb a két olcsó mobil közül?
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung megkezdte a 12 gigabájtos memórialapkáik tömeggyártását
2019-07-23 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az elmúlt napokban mindenki a FaceApp nevű alkalmazással öregítette az arcképét, amivel kapcsolatban több szakértő is adatvédelmi aggályokat fogalmazott meg
2019-07-23 14:40:10 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A júniusihoz hasonló hőhullám érheti el ezekben a napokban Európa nyugati részét
2019-07-23 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
127 éve, 1892. július 23-án született Hailé Szelasszié, Etiópia utolsó, 225. császára. 1974-es bukás
2019-07-23 13:44:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egy friss felmérés szerint egyre csak nő azon felhasználók száma, akik valamilyen androidos készülékre váltják le addig használt iPhone-jukat, az Apple-nek pedig ideje villantania, ha szeretné megőrizni eddigi vonzerejét
2019-07-23 13:05:04 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez