A Huawei 30 milliárd dollár bevételkieséssel számol az amerikai szankciók miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Huawei 30 milliárd dollár bevételkieséssel számol az amerikai szankciók miatt

A Huawei 30 milliárd dollárnyi bevételkiesésre számít az elkövetkezendő két évben – írja a CNN a vállat ügyeveztőjére hivatkozva. Csengfej Ren azután beszélt erről egy sajtótájékoztatón, hogy néhány hete Donald Trump feketelistára tette a vállalatot, elvágva ezzel a céget többek között attól, hogy a jövőben is használhassa a Google fontosabb, ingyenesen nem elérhető Android-licenceit.

Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

“Úgy gondolom, hogy a következő két évben csökkenteni fogjuk a gyártókapacitásunkat, és a bevételünk 30 milliárd dollárral kevesebb lesz a korábbi előrejelzéseknél, tehát az eladásokból származó bevételünk a mostani és a következő évben 100 milliárd dollár körül fog alakulni” – mondta a Huawei első embere.

A kínai cég 2018-as auditált jelentése szerint a vállalat a tavaly még erős üzleti évet tudhatott maga mögött: árbevétele 19,5 százalékkal 721,2 milliárd kínai jüanra (104,6 millárd dollár) nőtt, és az amerikai szankciók bevezetése előtt még úgy szóltak az kifejezetten pozitív előrejelzések, hogy a következő évben újabb 25%-kal nőnek majd a cég eredményei.

Ezt húzta keresztbe az USA és Kína között dúló kereskedelmi hárború, aminek az egyik legnagyobb vesztese eddig a Huawei. Az amerikaiak először a küszöbön álló 5G mobilhálózatok építéséből akarták világszerte kigolyózni a vállalatot, majd ott intéztek támadást, ahol a legjobban fáj: a legtöbb bevételt termelő fogyasztói üzletág területén. Donald Trump fekete listájának következményeként ugyanis többek közt a Google, az Intel, a Qualcomm és a Broadcom is felfüggesztette üzleti kapcsolatát a céggel, ami jelentős befolyással van a cég jövőbeni terveire, főleg az okostelefonok gyártását és értékesítését nézve.

Ezért nem akarja Amerika, hogy a kínai Huawei uralja az 5G piacátAz Egyesült Államok mindent megtesz azért, hogy elérje: szövetségesei hozzá hasonlóan tiltsák ki a kínai vállalatot a következő generációs, 5G-s mobilhálózatok fejlesztéséből.

A Huawei idén és tavaly úgy érte el a világ második legnagyobb mobilgyártója státuszt (közvetlenül a Samsung után), hogy közel egy évtizede szinte teljesen ki van szorítva az amerikai piacról, és a cég korábban büszkén hangoztatta, hogy rövid időn belül igyekeznek a legnagyobb mobilgyártóvá válni, ám ennek a tervnek most erősen keresztbe tettek a szankciók, aminek hatására – Ren elmondása szerint – 40%-kal estek az eladási mutatók a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A cég viszont ennek ellenére is 100 milliárd dolláros bevétellel számol, és már javában készül arra az időszakra, mikor a leendő okostelefonjain már nem használhatja az Androidot. A legfrissebb információk szerint a Huawei már idén ősszel piacra dobná a Kínában HongMeng, míg a világ más részein Ark néven futó operációs rendszert, ami egyes források szerint 60%-kal gyorsabb a Google megoldásánál, és már más kínai gyártók is érdeklődnek utána.

A Huawei saját rendszere 60%-kal gyorsabb az Androidnál, és más gyártók is szemeznek veleKönnyen lehet, hogy a kínai cégnek köszönhetően alakul át az évek óta kétpólusú mobilpiac. Birkás Péter korábbi cikkei A Huawei 30 milliárd dollár bevételkieséssel számol az amerikai szankciók miattA Huawei saját rendszere 60%-kal gyorsabb az Androidnál, és más gyártók is szemeznek veleTeljesítették a halálos beteg kívánságát, sőt még többet is tettek
folytatás

Legkedveltebb hírek
Augusztus 21-től veszik ki a csatornát a neten nézhető Digi Online-on elérhető csatornák közül
2019-07-22 20:16:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A The Washington Post szerint a Huawei Észak-Koreának is dolgozott, a cég közleményben cáfol
2019-07-22 19:36:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nagyobb a szklerózis multiplex betegség kialakulásának a kockázata az elhízott gyermekeknél, akik ráadásul rosszul reagálnak a betegség kezelésére német kutatók szerint
2019-07-22 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több dokumentum alapján azt állítja a The Washington Post, hogy a Huawei Észak-Koreával közösen hozhatta létre a Koryolink nevű mobilhálózatot a koreai rezsimben
2019-07-22 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A konzervativizmusáról híres viktoriánus kori Nagy-Britanniában szinte mitikus státust élveztek a 19
2019-07-22 17:39:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Pár hete írtunk róla, hogy Donald Trump amerikai elnök eltörölte a kínai cégek ellen hozott kereskedelmi korlátozások egy részét, ami többek közt a Huaweit is érinti
2019-07-22 17:18:37 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez