Fordulat: mégis fellebbez a Ferrari Sebastian Vettel büntetése miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Forma-1-es Kanadai Nagydíon Sebastian Vettel az élen haladt, azonban elmérte az egyik kanyar a 48. körben és kisodródott a fűre. Ugyan gyorsan korrigált, a versenybírák szerint veszélyesen kormányozta vissza autóját a pályára, amiért öt másodperces büntetést kapott. Ez pont elég volt a második helyezett Lewis Hamiltonnak, aki ugyan nem tudta megelőzni ellenfelét, a büntetés miatt a brit pilóta nyerte hivatalosan a futamot.

Óriási hiba miatt bukta Vettel a Kanadai NagydíjatEgyetlen kihagyás elég volt ahhoz, hogy Lewis Hamilton ölébe hulljon a győzelem.

A négyszeres világbajnok dúlt-fúlt a verseny után, a Ferrari pedig a német pilóta mellé állt az ügyben, ahogyan sokan mások is. Az olasz istálló azonban végül úgy döntött, hogy nem fellebbez az ügyben. Egészen mostanáig.

Mivel a sportkódex 14.1.1-es pontja engedélyt ad erre, a Ferrari vizsgálatot kér a futám után, mivel új bizonyítékokat talált a telemetriai adatok között. Ezek a bizonyítékok még nem publikusak, a motorsport.com beszámolója szerint azonban a következő tényekre támaszkodnak Vettelék:

a GPS- és telemetriai adatok elemzése során látni egy második kormánymozdulatot, amely a Ferrari szerint megmutatja, a német nem szándékosan szorította a falhoz közel Hamiltont. Egy GPS-adat szintén bemutatja Vettel ívhasználatát, amely állítólag nagyon hasonló a többi körben is, magyarán a helyezkedése nem lephette meg a brit pilótát, mivel az incidensig is ugyanúgy manőverezett. Sőt, az eltérés Hamiltonnak kedvező. Végső esetben azt is kivizsgáltatnák, vajon a Mercedes pilótája nem került-e a fehér vonalon kívülre mind a négy kerekével, amikor előzni akart?

Dióhéjjban ezzel érvel a Ferrari, a Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) versenybizottsága várhatóan a Francia Nagydíj hétvégéjén dönt arról, érdemel-e vizsgálatot az ügy.

Kiemelt fotó: Dan Istitene/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Pumped Gabo a szponzorruháiban feszítve ajánlgatja az egyik üzlet termékeit, de nem biztos, hogy jó ötlet volt vele reklámozni
2020-08-12 20:35:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
86 éves korában elhunyt Kulcsár Gergely olimpiai ezüstérmes gerelyhajítónk, írta szerdán a Magyar Atlétikai Szövetség
2020-08-12 20:28:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nem jönnek az ígért állami pénzek, le kellett zárni a szentendrei belváros egy részét Másodszor is felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből Az alpolgármester saját zsebre eladta a telket, Badacsonyban kitört a belháború Amerikai jövőjét választotta alelnökjelöltnek Joe Biden Áramkimaradások keserítik négy város lakóinak életét, hiába panaszkodtak eddig az Elműnél Soros György: Orbán Viktor is az EU ellensége Mérő László: Úgy döntöttünk, hogy elhisszük a történetet a vírusról Éles lőszerrel lőttek a tüntetőkre a rendőrök Bresztben A nagymamát bevitték a kórházba, aztán elfelejtettek neki inni és enni adni Negyven éve még Gül baba türbéje köré álmodták meg a fővárosi bulinegyedet Több mint tízmilliárdba kerül az állami médiának Forma-1-et közvetíteni Kiemelt kép: a Kárpát-medence Aratókoszorúja a Szent István-bazilikában
2020-08-12 20:08:47 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Horváth Gréta néhány napja a szülőfalujába utazott, Kácsra, hogy meglátogassa a nagymamáját és nagyon élvezi a falusi életet
2020-08-12 19:59:39 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Videóüzenetben köszöntötte közösségi oldalán az ifjúságot Novák Katalin a fiatalok nemzetközi világnapján
2020-08-12 19:58:49 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje több hónapon át küzdött politikai karrierjének egyik legfontosabb döntésével: kit válasszon maga mellé alelnökjelöltnek? Barack Obama egykori alelnöke a saját példájából is tudja, milyen lényeges kérdés ez, és az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint tizenegy jelöltet vizsgált meg alaposan, akikről egy dolgot lehetett csak biztosan tudni: mind nők
2020-08-12 19:57:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez