Fordulat: mégis fellebbez a Ferrari Sebastian Vettel büntetése miatt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Forma-1-es Kanadai Nagydíon Sebastian Vettel az élen haladt, azonban elmérte az egyik kanyar a 48. körben és kisodródott a fűre. Ugyan gyorsan korrigált, a versenybírák szerint veszélyesen kormányozta vissza autóját a pályára, amiért öt másodperces büntetést kapott. Ez pont elég volt a második helyezett Lewis Hamiltonnak, aki ugyan nem tudta megelőzni ellenfelét, a büntetés miatt a brit pilóta nyerte hivatalosan a futamot.

Óriási hiba miatt bukta Vettel a Kanadai NagydíjatEgyetlen kihagyás elég volt ahhoz, hogy Lewis Hamilton ölébe hulljon a győzelem.

A négyszeres világbajnok dúlt-fúlt a verseny után, a Ferrari pedig a német pilóta mellé állt az ügyben, ahogyan sokan mások is. Az olasz istálló azonban végül úgy döntött, hogy nem fellebbez az ügyben. Egészen mostanáig.

Mivel a sportkódex 14.1.1-es pontja engedélyt ad erre, a Ferrari vizsgálatot kér a futám után, mivel új bizonyítékokat talált a telemetriai adatok között. Ezek a bizonyítékok még nem publikusak, a motorsport.com beszámolója szerint azonban a következő tényekre támaszkodnak Vettelék:

a GPS- és telemetriai adatok elemzése során látni egy második kormánymozdulatot, amely a Ferrari szerint megmutatja, a német nem szándékosan szorította a falhoz közel Hamiltont. Egy GPS-adat szintén bemutatja Vettel ívhasználatát, amely állítólag nagyon hasonló a többi körben is, magyarán a helyezkedése nem lephette meg a brit pilótát, mivel az incidensig is ugyanúgy manőverezett. Sőt, az eltérés Hamiltonnak kedvező. Végső esetben azt is kivizsgáltatnák, vajon a Mercedes pilótája nem került-e a fehér vonalon kívülre mind a négy kerekével, amikor előzni akart?

Dióhéjjban ezzel érvel a Ferrari, a Nemzetközi Autómobil-szövetség (FIA) versenybizottsága várhatóan a Francia Nagydíj hétvégéjén dönt arról, érdemel-e vizsgálatot az ügy.

Kiemelt fotó: Dan Istitene/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ha sok az eső, az a baj, ha kevés, akkor az, és ugyanez igaz természetesen a napsütésre is, amely kéz a kézben jár a csapadékkal: mindkettő az égiek alárendeltje, jóban kell velük lenni
2019-07-21 13:30:05 | Hozzászólások: 0 | Népszava
1990 nem csak Európában, de a Közel-Keleten is komoly változásokat hozott: augusztus 2-án az iraki diktátor, Szaddám Husszein elindította hadseregét Kuvait ellen, majd alig néhány nap alatt el is foglalta, elindítva a fél éven át tartó, az egész világra komoly hatással lévő Öböl-háborút
2019-07-21 13:09:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Philip Hammond brit pénzügyminiszter ? a távirati iroda szerint ? a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában mondta el, hogy távozik, ha Boris Johnson lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke
2019-07-21 13:03:54 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ha valakinek nem lenne meg: Timothée Chalamet egy ideje Budapesten forgatja a Dűne című filmet, de főleg a Homelandből és az Oscarra jelölt Szólíts a neveden
2019-07-21 12:50:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Philip Hammond soha nem adná a nevét a megállapodás nélküli Brexithez
2019-07-21 12:44:21 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A jelek szerint nehezen tudta feldolgozni a szakítást, a bíróságon kell érte felelnie
2019-07-21 12:43:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez