Karácsony Gergely: ?ennyire nem hülyék?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Karácsony Gergely: ?ennyire nem hülyék?

A Népszavának Karácsony Gergely azt mondja, más menetrendre készült az előválasztásnál. Eredetileg úgy tervezték, az első forduló a baloldali egységet teremti meg, míg a második a teljes ellenzéki összefogást.

Most viszont visszamentünk a nulladik kilométerkőhöz: kialakult egyfajta bizalmi válság, vagyis a baloldali egység véglegesítésével is van munka.

Az interjúban kitérnek a bizalomvesztésre, Gyurcsány Ferencre, a 2018-as parlamenti és az idei EP választási kampányra, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje azonban úgy véli:

ez most nem az az időszak, amikor a sebeinket kell nyalogatni: előre kell nézni.

Arra a kérdésre nem tud válaszolni, van-e arra garancia, hogy ha Kálmán Olga győz, a DK nem nyitja-e meg újra a kerületi alkukat.

Azt mondja, ő magáért tud felelősséget vállalni. Ha ő lesz Tarlós István ellenzéki kihívója, akkor az összes kerület minden ellenzéki politikusával azon dolgozik, hogy leváltsa őt és a többi fideszes helytartót. Szerinte a budapestiek értik, mit képvisel.

Tarlós gyengül, Karácsony erősebb, mint KálmánA főpolgármestert egyre kevesebben tartják alkalmasnak a posztjára. 

Világossá kell tenni, nem az a cél, hogy az ellenzék legyőzze a Fideszt, hanem az, hogy a budapestiek vissza akarják szerezni a városukat. A kormánnyal vívott csatákat akkor nyerhetem meg, ha a kabinet megérti, hogy egy erős város áll mögöttem.

Karácsony rossz dumának tartja, hogy azért kell Tarlós, mert a főváros így kap pénzt. Ezt a jövő évi költségvetés is cáfolja, abban sincs szinte semmire pénz, ami a budapestieknek fontos, csak arra, ami Orbán Viktornak.

Tarlós úgynevezett zsarolási potenciálja a nullához közeli. Itt az ideje, hogy a város a sarkára álljon!

Szerinte a Fidesz egy ellenzéki főpolgármester miatt nem büntetné a várost:

mert ennyire nem hülyék. Budapesten él csaknem másfélmillió szavazó, velük még a Fidesz se mer ujjat húzni.

Szerinte a pénzt, amit Tarlós kap, egy ellenzéki vezető is megkapja, de felkészült arra is, ha a Fidesz ki akarja csinálni  Budapestet.

Akkor a város igazát utcai tüntetéseken kell megvédeni.

Ezt követően beszél a programjáról, a zöldítésről és a Tiborcz-adóról, amely az emberek igazságérzete miatt is fontos.

Van egy régi mondás, a rendes ember nem dobja el a szemetet, a többieknek meg tilos. A Tiborcz-adót a rendes milliárdosok befizetik, a többieknek pedig kötelező.

A felvetésre, hogy még mindig indulhat Zuglóban, ha kikap az  előválasztáson, azt mondja, nem fog kikapni.

Kálmán, Kerpel-Fronius, Karácsony: a főpolgármester-előválasztás jelöltjei vitáztakKözülük választják majd ki azt a jelöltet, aki mögé beállnak az ellenzéki pártok.

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hétfőn délben nagyon homályosan, konkrétum nélkül fogalmazott Orbán Viktor kormányfő, amikor szólt arról, hogy rövidített munkavégzés esetén a bérköltség egy részét vállalja át a magyar állam, a bértámogatás speciális magyar formája lesz
2020-04-07 06:26:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az intézmény adatai szerint az országban 356 942 amerikainál állapították meg a fertőzöttséget az új típusú koronavírussal, és 10 524-re emelkedett az általa okozott betegségben meghaltak száma
2020-04-07 06:21:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kérték a pénz átutalását, de szájmaszkot nem szállítottak
2020-04-07 06:19:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Óbudai Egyetem kutatói egy olyan tömeg-lélegeztetőgép fejlesztésén dolgoznak, amely nagyszámú, egyszerre akár 5, 10, 50, esetleg még több, kritikus állapotú koronavírusos beteg ellátására is alkalmas lehet, akár tábori körülmények között is, az egészségügyi dolgozók védelme mellett – írja honlapján az egyetem
2020-04-07 06:10:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kedden felhőtlen, csapadékmentes időre van kilátás ? írja a Kiderül
2020-04-07 06:08:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Megnyugtatok mindenkit! A végrehajtó ugyanúgy levonta a fizetésem 33 százalékát, mint eddig! Ezt egy főként devizahiteles adósokat tömörítő Facebook-csoportba írta ki a minap az egyik meglepett tag azután, hogy a kormány felfüggesztette a kilakoltatásokat és a lefoglalásokat a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére
2020-04-07 06:04:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez