Irán azt állítja, hogy lelőtt egy amerikai kémdrónt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Irán azt állítja, hogy lelőtt egy amerikai kémdrónt

Az Iráni Forradalmi Gárda azt állítja, hogy amerikai kémdrónt lőtt le a déli Hormozgán tartományban, amikor az belépett az iráni légtérbe ? idézi a tájékoztatást a Reuters hírügynökség.

Az iráni állami hírügynökség szerint a pilóta nélküli repülőgép egy RQ-4 Global Hawk, ami több mint harminc órányi nagy magasságú repülésre képes, és közel valós időben továbbít nagy felbontású képeket nagy területről.

Az amerikai hadsereg központi parancsnokságának szóvivője azt állítja, hogy nem repült amerikai repülőgép Irán légterében; az elmúlt napokban viszont megerősítették, hogy Irán megpróbált lelőni egy amerikai drónt, június 6-án pedig a Jemenben harcoló, Iránnal szövetséges húszi lázadók sikerrel is jártak.

Az Irán és az Egyesült Államok közti katonai konfrontáció miatti aggodalmakat súlyosbítja, hogy a múlt héten több olajszállító tankerhajót is megtámadtak a térségben. A támadásokért Amerika és szövetségese, Szaúd-Arábia Iránt okolja, Irán viszont tagadja felelősségét. (Illusztráció: BEN STANSALL / AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vera arra kéri a nővéreket, hogy had mehessen Bandi előbb nyaralni
2019-07-18 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A legbátrabb páros napról napra több izgalommal vár mindenkit 22
2019-07-17 23:32:54 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez