Ha imádja Wagnert, siessen a hétvégén a Művészetek Palotájába!

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Záróhétvégéjéhez érkezett a Budapesti Wagner-napok a Müpában, mely közel másfél évtizede az évad egyik legjobban várt eseménye a német zeneszerző rajongói számára. A 2006 óta eltelt több mint egy évtizedben az úgynevezett teljes bayreuthi kánonnal, vagyis a szerző életében a Zöld dombon bemutatott mind a tíz operával találkozhatott a közönség, a szcenírozott előadásokon a legkiválóbb Wagner-énekesek lépnek fel évről évre.

A fesztivál emblematikus produkciója a Hartmut Schörghofer rendezte Ring-tetralógia, a wagneri örökség szerint négy egymást követő napon előadott A nibelung gyűrűje, amely 2019-ben egy év szünet után, felfrissített változatban tért vissza. A világhírű eseménysorozat művészeti vezetője és karmestere a Kossuth-díjas Fischer Ádám.

Az idei Budapesti Wagner-napokat több különleges esemény is kísérte. Június 14-én egy hangszerbemutató beszélgetés keretében a nagyközönség is megismerkedhetett azzal a legendás Stradivari-hegedűvel, melyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, Oláh Vilmos játszik a Budapesti Wagner-napok alatt. Emellett pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Müpa közötti stratégiai együttműködés részeként megvalósult egy, a Müpa új Wagner-arculatát visszatükröző installáció, amely Dublecz Dániel tervezőgrafika szakos hallgató elképzelései alapján készült. A két méter magas fémbetűket összekapcsoló kötelek színében és formájában az eseménysorozat új, hangképelemző szoftverrel készült díjnyertes arculata köszön vissza.

Az idei újítások és meglepetések sorából nem maradhat ki a gasztronómia sem, hiszen maga Wagner is nagy rajongója volt az élet örömeinek. A Budapesti Wagner-napok alatt debütált limitált szériás kézműves sörök egyedi ízvilággal, a Wagner-napok arculatához illő külsővel várják továbbra is az ínyenceket a KARL Mikro-Sörfőzdének köszönhetően.

További információk itt.

Kiemelt kép: MÜPA

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Bezár a bazár! szerdai adása nem volt meglepetésektől mentes
2020-09-30 22:11:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Bezár a bazár! játékospárosának sikerült megkaparintania az álomnyaralást, az örömük ped
2020-09-30 22:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A vezető rabbi szerint a baloldali médiában ?betegesen gyanakvó? helyzet miatt adják át részesedésüket a Pesti Hírlap tulajdonosának, Milkovics Pálnak
2020-09-30 22:03:28 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Fiorella nagyon szomorú, de kezdi belátni, hogy jobb lesz, ha elhagyja a házat, és nem utazik el
2020-09-30 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szerdán lejárt az SZFE eddigi vezetésének felmondási ideje
2020-09-30 21:56:19 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez