Nyílt levél Ádernek: ?Nem ég az arca, Elnök úr?!?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nyílt levél Ádernek: ?Nem ég az arca, Elnök úr?!?

A szocialista Ujhelyi István nyílt levelet írt Áder Jánosnak. Az EP-képviselő felszólította az államfőt, ha hallgatásával továbbra is ámogatja az Orbán-kormány környezetellenes politikáját, azonnal számolja fel a klímavédelmet támogató alapítványát. Utalja vissza a mintegy másfélmilliárd forintot, amit a magyar adóforintokból kapott zöldpolitikája építésére! Az ellenzéki politikus arra választ vár Áder Jánostól, nem szégyelli-e magát a Fidesz ?kufárpolitikája miatt?.

Nem ég az arca, Elnök úr?! Az Ön főnöke, Orbán Viktor és kormánya épp a minap akadályozta meg az uniós klímatervet: pontosabban, hogy 2050-re csak annyi szén-dioxidot bocsássanak ki az európai uniós országok, amennyit ki tudnak egyenlíteni.

Szerinte az EU vezetői azon dolgoznak, hogy az egyre fenyegetőbb, világszerte aszályokkal, árvizekkel, szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokkal járó klíma-szükségállapotot kezelni tudják.

De erre jön Orbán Viktor az illiberális haverjaival és botot dugnak a küllők közé. Mert nekik semmi sem drága. Zavaros módon a ?rezsidémon? legyőzésére hivatkoznak, de valójában útszéli gazemberekként egyszerűen megzsarolják az európai közösséget: Brüsszelben előbb virítsanak valami lóvét, a gyermekeink sorsáról csak utána tárgyalunk. Szégyen.

Ujhelyi undorítónak, gyalázatosnak tartja a Fidesz magatartását,  emlékeztetve rá hogy a kormány nemrég még az EU álláspontjával azonos klímapolitikai célokról beszélt.

Áder Jánost emlékeztette rá, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői leszavazták a légszennyezés megfékezéséről szóló EP-állásfoglalást, noha évente legalább tízezer magyar hal meg olyan betegségekben, amelyek közvetlenül összefüggésbe hozhatók a szennyezett levegővel. Az államfőnek,

a környezeti fenntarthatóság önként felkent lovagjának, a zöldpolitika közjogi méltóságának azonban egyetlen szava sem volt. Ahogy Áder Jánosnak most sem volt egyetlen józan szava sem a saját párttársaihoz a fideszes klíma-puccs után sem.

A politikus felszólította az államfőt, tegye világossá álláspontját a ?narancskormány által elgáncsolt uniós klímacélokkal kapcsolatban!? Ha valóban fontos neki a fenntarthatóság, a klímavédelem, akkor ?legyen bátor szembeszállni párttársaival!?

Ujhelyi szerint Áder Jánosnak ideje lenne államfőként, valóban felelős környezetvédőként viselkednie, nem ?gyáva és sunnyogó orbáni bábként?.

Kiemelt kép: Áder János a klímaváltozásról tart előadást a Nemzeti Táncszínházban június 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

folytatás

Legkedveltebb hírek
Hevesi Kriszta lélegzetelállító formában van! 
2019-07-22 14:32:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Teljes életmódváltásba kezd az Ázsia Expressz 2 sztárja, jó oka van arra, hogy változtasson
2019-07-22 14:19:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Még mindig keressük az állunkat a fotót csodálva! 
2019-07-22 14:18:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Újabb erős hőhullám érkezett Franciaországba, Párizsban megdőlhet a melegrekord
2019-07-22 14:14:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A teheráni sajtótájékoztatót tartó tisztviselő a nevét sem volt hajlandó elárulni, (Külföl
2019-07-22 14:11:03 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Krisztiánt már nagyon zavarta, hogy az ingek feszültek a testén, olyan is megtörtént már vele, hogy amikor leült, lepattant a gomb az ingéről
2019-07-22 14:10:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez