Palkovics: ?Említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy”

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Palkovics: ?Említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy”

Én biztos, hogy nem vennék piros színű ágyat, sőt, ilyen alakú ágyat sem, nincs ilyesmire semmi szükség. De ez a szerintem egyébként említésre sem méltó dolog, hogy van egy szobában egy piros ágy, arra mindenképpen alkalmas, hogy az MTA SZTAKI-t – az Akadémia kutatóintézet-hálózatának az egyik legkomolyabb, nemzetközileg is elismert kutatóintézetét -, lejárassa. A kérdés az, hogy kinek áll érdekében, hogy a SZTAKI-t lejárassa? Az első triviális válasz, hogy a kormánynak. De ha megnézzük ennek egy kicsit a részleteit, ha kontextusba helyezzük, átgondoljuk ezt a dolgot, arra a következtetésre jutunk, hogy nem a kormánynak az érdeke

? mondta el az ATV-nek Palkovics László az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (SZTAKI) szív alakú ággyal is berendezett, azóta nem létező szobájával kapcsolatban.

Az innovációs és technológiai minisztertől megkérdezték azt is, tudta-e a piros ágyas szoba nyitókódját. Mint mondta:

Most gondolkodom rajta, hogy adtak-e nekem bármilyen titkos kódot, amikor a 2000-es évek elején beléptem oda. Úgy emlékszem, hogy nem adtak. Azt tudtam, hogy a SZTAKI-nak van egy uszodája, van egy orvosi szobája, de arról a szobáról, ilyen létesítményről nem volt tudomásom. De már ma sincs ez a valami, és nem is volt hozzá titkos kód, legalábbis így hallottam az egyik SZTAKI-s kollégától.

Arra a felvetésre, hogy az MTA vezetése soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Ripost által csak kéjbarlangnak titulált szoba ügyében, úgy reagált:

Nem tudom, mit vizsgálnak. Persze, biztos lehet vizsgálódni.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Mit tenne a gyereked? és Vigyázat, gyerekkel vagyok: szombat és vasárnap délutánonként a Su
2019-07-23 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Rémes sztorik vasárnap éjjel a Humor+ -on!
2019-07-23 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Mark Wahlberg, Michael Pena, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas, Ta
2019-07-22 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez