Bujkál a rendőrök elől tizenkét republikánus szenátor, hogy ne kelljen a klímavédelemről szavazniuk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Bujkál a rendőrök elől tizenkét republikánus szenátor, hogy ne kelljen a klímavédelemről szavazniuk

Változatlanul bujkálnak a rendőrök elől Oregon republikánus szenátorai, akik a klímaváltozást érintő egyik szavazás megakadályozása céljából távoztak a múlt héten a helyi szenátusból, és Kate Brown demokrata párti kormányzó hiába szólította fel őket, hogy jelenjenek meg a munkahelyükön.

A republikánus politikusok még a múlt héten csütörtökön vonultak ki Salem ? az oregoni főváros ? kongresszusának épületéből, és azóta nem találni őket, jóllehet, a kormányzó felhatalmazta a rendőrséget az előállításukra. Az amerikai média által bizarrnak nevezett történet hátterében az oregoni demokraták és republikánusok közötti feszültség húzódik meg.

A helyi szenátusban határozott többséggel rendelkező demokraták a klímaváltozás megfékezését szolgáló intézkedésekről ? köztük a szén-dioxid kibocsátásának visszafogásáról ? akartak szavazni, a republikánusok azonban ezzel nem értenek egyet, és kivonultak.

A 30 tagú szenátusban a demokratáknak 18 fős többségük van, az érvényes voksoláshoz 20 szenátornak jelen kell lennie, ám a republikánusok távolmaradásával a szavazás nem tartható meg.

?Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a szenátus republikánusai hátat fordítanak szavazóiknak. Vissza kell térniük, és el kell végezniük azt a munkát, amelyre megválasztották őket” ? szögezte le nyilatkozatában a kormányzó.

A republikánus politikusok közös közleményben magyarázták döntésüket:

Az oregoniak jobbat érdemelnek. Itt az ideje, hogy a többségi párt figyelembe vegye őket, nemcsak azokat, akik Portlandben élnek

? utaltak a nyugati parti tagállamban a városok és a vidéki települések közötti ellentétekre.

Sajtóértesülések szerint a szenátorok a szomszédos Idahóban tartózkodnak, ott ugyanis az oregoni rendőrségnek nincs felhatalmazása nyomozást folytatni vagy kutatni utánuk. A törvényhozási ciklus június 30-ig tart, és a republikánus szenátusi csoport vezetője, Herman Baerschiger nyilatkozatában jelezte: addig maradnak távol, amíg a törvényhozás tavaszi ülésszaka véget nem ér.

Kiemelt kép: Thomas Patterson / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jackson, Ab és Chloe miután értesülnek Mitch-től, hogy Jamie nem csak hogy életben van, de a megoldást jelentő leopárd is nála van
2019-07-20 05:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A szórakoztató zeneipar szerelmes házaspárjának egyedülálló és rendkívüli műsora
2019-07-20 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Stephen Gaghan Szereplők: Matthew McConaughey, Edgar Ramirez, Bryce Dallas Howard
2019-07-20 01:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez