Itt az új trend: üveg alá rejtették a kínaiak a szelfikamerát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Itt az új trend: üveg alá rejtették a kínaiak a szelfikamerát

Az elmúlt évek során a minél nagyobb kijelző és minél vékonyabb káva lett a domináns tervezési szempont okostelefonok terén, aminek nyomán a gyártók sorra rukkolnak elő kreatív megoldásaikkal. Ez az igény hívta létre a kijelző tetején benyúló szenzorszigetet, a panelba vájt kameralyukat, valamint a mobilból kipattanó szelfikamerát.

Hónap elején írtunk róla, hogy az Oppo a mozgóalkatrészeket a kijelzőpanel alá épített szelfikamerával váltaná ki, és úgy tűnik, hogy a fejlesztés már nem csak ötlet szintjén létezik. A pár hete közzétett ízelítő videó után most a sanghaji MWC alkalmából a kínaiak hivatalosan is bejelentették a technológiát.

A nem mechanikus, panel alatt megbújó kamera előnye nem csak a kevesebb elfoglalt terület, de mivel nem kell hozzá mozgóalkatrészt beépíteni (mint mondjuk a kipattintható kamera esetében), ezért kevésbé sérülékeny is.

OPPO's brand new solution for full-screen display – Under-screen Camera (USC) has just been unveiled here at #MWC19 Shanghai! #MoreThanTheSeen pic.twitter.com/k5qEQ3QNta

— OPPO India (@oppomobileindia) June 26, 2019

Az Oppo elmondása szerint a kijelző egy olyan áttetsző, egyedi anyagot kapott, ami egy újragondolt pixelstruktúrával dolgozik, így a fény át tud jutni a kameraszenzorba. Az érzékelő nagyobb, mint általában a szelfikamerák, és szélesebb rekeszértékkel is dolgozik. A panel azon része is reagál az érintésekre, amely alatt maga a kamera nyugszik, így a gyártó elmondása szerint a kijelzőélmény sem romlik ? igaz, az Engadget China észrevétele szerint bizonyos körülmények közt kivehető a szenzor az üveg alatt.

Forrás: Oppo

A gyártó egyben őszintén vallott arról, hogy a készített képek minőségét rontja az újfajta elhelyezés, de a felvételek minőségét mesterséges intelligenciával felturbózott kameraszoftver próbálja korrigálni.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy élesben mikor láthatjuk viszont a megoldást egy tömeggyártásba kerülő mobilon. Az Oppo elmondása alapján ?valamikor a közeljövőben?.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Itt az új trend: üveg alá rejtették a kínaiak a szelfikamerátEzért lehet, hogy csigalassúsággal áll le a Windows 10Rég várt újítást kap a Google Drive
folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy látványos, szórakoztató, mindamellett elgondolkodtató vizualizáció fogad az alábbi weboldalon
2019-12-15 09:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Mit rejt a Ma is tanultam valamit adventi naptára?
2019-12-15 08:59:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
1982 éve, 37. december 15-én született minden idők egyik leghírhedtebb zsarnoka, Nero római csá
2019-12-15 08:54:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Amíg ég a láng, nincs füstje, de amint elfújjuk, megjelenik
2019-12-15 08:37:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Az alábbi programnak köszönhetően néhány kattintással megtisztíthatjuk merevlemezünket a feleslegesen helyet foglaló fájloktól, programmaradványoktól, és ezzel a számítógépünk teljesítményét is növelhetjük
2019-12-15 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A lelet ritkasága azt sugallja, hogy a fogak szimbolikus jelentőséggel bírtak viselőik számára, de még a tudósok sem biztosak benne, hogy pontosan mire is használták őket
2019-12-14 18:46:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez